A fehérbot napján indította el az MVGYOSZ a szövetség székházával kapcsolatos héthetes kvízjátékot, amelyen közel félszázan versengtek azért, hogy mind a hét kérdésre helyes választ adjanak.

A fejtörő-sorozat egyrészt próbára tette a memóriát, időutazásra hívta a játékosokat, másrészt hétről hétre közelebb hozta az örömteli eseményt, hogy az MVGYOSZ három év után végre visszaköltözhet a felújított és megszépült Hermina úti székházba.

A hét feladvány és a helyes válaszok a következők voltak:

1. Milyen stílusban épült az MVGYOSZ székhelye, a Sipeki-villa?
Válasz: szecessziós stílus
2. Melyik évben épült a Sipeki-villa?
Válasz: 1905-ben
3. Építész, a magyar szecesszió úttörője, számos nagyszabású középület megálmodója, többek között a Sipeki-villát is ő tervezte. Ki ő?
Válasz: Lechner Ödön
4. Mikor építették a villához a szocreál stílusú mellékszárnyat?
Válasz: 1973-ban
5. Melyik évben indult el a hamarosan befejezésre kerülő székházberuházás, amely keretében megújult a Sipeki-villa és új szolgáltatóház épült?
Válasz: 2021-ben
6. Melyik építészt kérte fel az MVGYOSZ a székházberuházás tervezőjének?
Válasz: Falvai Balázs építészt (a DMB Építész Műterem vezető tervezőjét)
7. Melyik héten kezdi meg az MVGYOSZ a visszaköltözést a Hermina úti épületegyüttesbe?
Válasz: a 2023. december 11-i héten (50. héten)

Köszönjük a játékosoknak, hogy részt vettek a művelődéstörténeti kvízjátékon, tizen voltak, akik mind a hét kérdésre jó választ adtak, ők 10.000 Ft-os ajándékutalványt nyertek, melyet 2024. december 31-ig az MVGYOSZ segédeszközboltjában tudnak levásárolni.

A nyertesek:

Adravecz László, Gergye Imre, Győri Sándorné Ilike, Jakab Szilárd, Lenzsér Jánosné, Molnár Imre, Oláhné Dávid Erika, Reiderné Horváth Izabella, Szántó Zoltán, Varga Pál.

A nyereményhez szívből gratulálunk!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető