A Microsoft Excel táblázatkezelőről szinte mindenki hallott már, de jónéhányan vannak olyanok, akik a program nevét sem szeretik hallani, mert úgy tartják, számukra túlságosan bonyolult. Augusztus 18-án este a Hobby Rádió a Gépház egyik márciusi adását tűzi újra műsorra, amelyben a műsorvezetők a népszerű táblázatkezelő szoftver alapjaira irányították a figyelmet.

Noha tény, hogy nem mindenkinek van szüksége erre a szoftverre, igen sok munkahelyen a munkavégzés egyik feltétele legalább az Excel alapfokú ismerete, illetve számos esetben találkozhatunk különböző forrásokból származó táblázatokkal, amelyeket leggyakrabban ezzel a programmal kell kezelnünk.

Adásunkban megmutattuk az Excel alapvető kezelési sajátosságait, a táblázatokon, táblázatokban történő navigációt, és elvégeztünk néhány igen hasznos műveletet is, amelyek sokkal kevésbé bonyolultak, mint azt sokan gondolják, ellenben rendkívül hasznosak.

Az infókat ezúttal heti vendégünk, Bede Anita szállította, akivel Excelben rögzítettünk adatokat, számolási műveleteket végeztünk, illetve összehoztunk egy egyszerű, de nagyszerű árlistát is.

Mikor? 2023. augusztus 18-án, 20.00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető