Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy 2023. november 6-ától a szövetség Braille-könyvtára személyesen nem látogatható, kölcsönzésre – a tájékoztató visszavonásáig – csak postai úton van lehetőség, mivel megkezdjük a Braille-könyvtár visszaköltöztetését az MVGYOSZ megújult székházába.

Azok, akik rendszeresen látogatják a szövetség Louis Braille Könyvtárát, emlékezhetnek, hogy három évvel ezelőtt hasonló leállás előzte meg a könyvtár Thököly útra való költöztetését.

Nagy örömünkre novemberben megkezdhetjük az állomány visszajuttatását az immár kívül-belül megújult Sipeki-villába.
Kollégáink több hónapos összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy az új helyszínen a megszokott színvonalú könyvtári szolgáltatást tudjuk biztosítani olvasóinknak.

A feladat nem kevesebb, mint hogy egy új, 450 méter hosszú mozgatható polcrendszert pakoljanak meg munkatársaink a nagyságrendileg 1200 Braille-könyvvel, amelyek 13.000 kötetbe rendezve várják, hogy olvasóink újra kézbe vehessék őket. Lepakolás, tisztogatás, több tonnányi könyv szállítása, szortírozás, visszapakolás bizony eltart egy ideig.

Kérjük, hogy ameddig kollégáink elvégzik ezt a hatalmas feladatot, vegyék igénybe a postai úton történő kölcsönzést és az online elérhető hangoskönyvtárat.

Arról, hogy mikor lehet a gyönyörűségesen megújult székházba személyesen Braille-könyveket kölcsönözni, a következő évben adunk hírt.

Türelmüket köszönjük!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető