Új Apple MacBook számítógépek, megújult FaceTime szolgáltatás, és sok kisebb újdonság – egyszóval friss az alma a Gépházban.

 

Adásunk elején elővesszük a hallgatóink által írt leveleket. Véleményeket olvasunk, kérdésekre, felvetésekre válaszolunk, közösen ráhangolódunk az informatikára, csak úgy, ahogy szoktuk.

Ezek után pedig Apple újdonságokkal foglalkozunk. Beszélgetünk a vadonatúj, most debütáló MacBook laptopokról, illetve arról is, hogy küszöbön a MacOS  Monterey kódnevű új változata, valamint az IOs 15 első komolyabb frissítése is befut.

A továbbiakban pedig kipróbáljuk a FaceTime új szolgáltatását, amelynek értelmében Androidról, PC-ről, vagy más egyéb eszközről is lehetővé vált csatlakozni egy FaceTime híváshoz, amennyiben azt egy Apple készülék tulajdonosa indítja.

Megnézzük, miként működik ez az újdonság a gyakorlatban, kipróbáljuk, hogyan lehet csatlakozni különböző eszközökről, és igyekszünk fényt deríteni azokra az instabilitási problémákra is, amelyek állítólag a szolgáltatást egyelőre jellemzik.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsora, a Gépház ezen a pénteken is várja Önt, ha számítástechnikára számít!

 

Mikor? 2021. október 22-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:

http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

 

Rauch Róbert

műsorvezető