Több mint 600.000 forinttal támogatja a vakvezetőkutyák kiképzését a PIKO-PET FOOD Kft. A 2019 decemberében eladott több mint 33.000 doboz DRK-Favorito kutyaeledel bevételéből származó adomány hamarosan megérkezik az MVGYOSZ-hez.

 

A PIKO-PET FOOD Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Sándor egy rendezvényen találkozott az MVGYOSZ által kiképzett vakvezetőkutyákkal és Schiff Mónika központvezetővel. Ekkor ismerkedett meg a vakvezetőkutyák kiképzését hat éve folyamatosan támogató Dorko Loyalty is Royalty kampányával és úgy döntött, cégével együtt ő is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Ezt követően a PIKO-PET FOOD és a Dorko közösen hozta létre a DRK-Favorito kutyaeledel márkát. Az elmúlt évben felajánlották, hogy a 2019 decemberében az Auchan Kereskedelmi Hálózat üzleteiben értékesített kutyaeledel konzervekből származó bevétel egy részével támogatják a vakvezetőkutyák kiképzését. A megadott időszakban értékesített 33.600 doboz kutyaeledelből az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központja 672.000 forint támogatásban részesül, amit hamarosan átutalnak a szövetség adományszámlájára.

A vakvezetőkutyák képzésének támogatására rendszeresen érkeznek nagylelkű felajánlások – mondta el Schiff Mónika, a központ vezetője. – Egyaránt értékesek számunkra a pénzbeni és tárgyi adományok, hiszen a kutyák képzése mellett komoly forrásokat igényel az élelmezésük, állatorvosi ellátásuk, nem is beszélve a központ épületeinek és területének folyamatos működtetéséről, karbantartásáról.

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke, valamint a Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetője és munkatársai ezúton is hálásan köszönik a PIKO-PET FOOD Kft. felajánlását. A cég munkájához ezúton is további sikereket kívánunk!