A MVGYOSZ mintegy negyed évszázada jogosult az SZJA 1 százalékok gyűjtésére és felhasználására. A szövetség idén tematikus videókampánnyal hívja fel a figyelmet az 1 százalékos felajánlások jelentőségére.

Az SZJA egyik 1 százalékával magyarországi egyházakat vagy kiemelt költségvetési előirányzatokat támogathatunk, míg a másik 1 százalék felajánlásával arra jogosult civil szervezeteket segíthetünk céljaik megvalósításában.

Az adózóknak az 1% felajánlása nem jelent plusz kiadást, ugyanakkor az érintett civil szervezet, így például az MVGYOSZ tevékenységét a sok kis 1% nagy mértékben segítheti. Amennyiben valaki nem rendelkezik az 1%-ról, akkor egy lehetséges forrástól fosztja meg az általa preferált szervezetet.

A szövetség korábbi években közzétett adó 1%-os posztjaiban leendő és kiképzett vakvezetőkutyák mesélték el, hogy nálunk miért van jó helyen az adózók 1%-a. Idén a látássérült gazdik szemszögéből ismerhetik meg a közösségi média követői, hogy az MVGYOSZ által kiképzett vakvezetőkutyák mi mindenben segítenek egy látássérült embernek. A kisfilmek az MVGYOSZ Facebook-oldalán és TikTok-csatornáján érhetők el.

Amennyiben az MVGYOSZ-t választja, akkor az Ön által idén felajánlott SZJA 1%-ból egy vakvezetőkutya élelemhez, gazdája egy új vezetőhámhoz, egy vak ember többek között fehérbothoz, beszélő karórához, vagy egy új hangoskönyvhöz, egy gyengénlátó személy magyar nyelvű nagybetűs számítógépes billentyűzethez, egy és sok más, a látás hiányát áthidaló és a mindennapi életet segítő eszközhöz juthat.

Kérjük, hogy az idei adóbevallásának benyújtásakor Ön is adjon újabb 1 százalék esélyt a vakvezetőkutya-kiképzésnek, valamint az MVGYOSZ más szolgáltatásainak! Ha minket választ, kérjük, ezt az adószámot írja be nyilatkozatába: 19002464-2-42.

Köszönjük az 1%-os felajánlást, valamint azt is, ha a kampányhoz kapcsolódó videókat megosztja a közösségi médiában.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs