A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége együttműködve a Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel várja azon önkéntes személyeket, akik szívesen olvasnának fel látássérült emberek számára könyveket. Hiszen olvasni jó, olvasni öröm!

A Bodor Tibor Hangoskönyvtárban a több mint 8000 felolvasott mű között egyaránt megtalálhatóak a hazai és külföldi klasszikus regények, a kortárs írók művei, a kötelező olvasmányok, útleírások, ismeretterjesztő művek és gyermekeknek szóló könyvek.

A hangoskönyvtár Bodor Tibor színművész emlékére 2018. január 4-én vette fel legnépszerűbb felolvasója nevét. A művész 2000. június 20-án bekövetkezett haláláig több mint 500 könyvet olvasott fel, közel 9000 órában a látássérült személyek számára.

Az állomány folyamatosan bővül. Ezt a Bodor Tibor Kulturális Egyesületnek köszönhetjük, akik több száz önkéntessel dolgoznak együtt azért, hogy a látássérült személyek minél több irodalmi alkotáshoz, tankönyvhöz és szakkönyvhöz férjenek hozzá hallgatás útján.
Adja Ön is a hangját, csatlakozzon a BTKE önkéntes csapatához!

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján kizárólag a szövetség hangoskönyvtárában érhetőek el a felolvasott művek, azokat kereskedelmi forgalomba nem hozzuk, harmadik fél részére nem adjuk át. Az MVGYOSZ könyvtárában megtalálható hangoskönyv-állományhoz kizárólag a látássérült személyek férnek hozzá a személyes és az online kölcsönzés során.

Csatlakozzon Ön is az önkéntes felolvasók elkötelezett közösségéhez, ahol több száz önkéntes olvas fel a vak és gyengénlátó embereknek!

Amennyiben Ön is szeretne felolvasni, kérjük, látogasson el a www.bodortibor.hu honlapra!

Adjon egy esélyt önmagának, és ezáltal mi is esélyhez jutunk, mert elkészül egy újabb hangoskönyv!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető