Eseménydús hónapot tudhat maga mögött a Távszem projekt csapata. Megyei tapasztalatcserélő találkozóból 13, míg a regionális szakmai workshopok közül kettő valósult meg november folyamán. Emellett ebben a hónapban is több sajtómegjelenés alkalmával mutathattuk be a Távszem szolgáltatást, célegyenesbe ért a második körös iPhone-ok beszerzése és a pályázattal járó hatalmas adminisztráció-halmaz kezelésével is jól haladnak a munkatársak. A menedzsment és az MVGYOSZ elnöke folyamatosan lobbizik a fenntartáshoz szükséges forrásokért, mert nem kérdés, hogy a Távszem 2019. december 31. után is változatlan feltételekkel működik tovább.

A tapasztalatcserélő találkozókon többszáz Távszem felhasználó osztotta meg tapasztalatait és ötleteit az alkalmazással és a szolgáltatással kapcsolatban, a szakmai vezető, a szolgáltatásvezető, a társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs és az informatikus kolléga pedig igyekezett választ adni minden felmerült kérdésre. Nagy segítséget jelentettek ebben a folyamatban az egyesületeknél tevékenykedő Távszem mentorok, akik a felhasználók betanítása és segítése mellett a vélemények és tapasztalatok becsatornázásában is közreműködtek.

Órákon belül belépünk a Távszem projekt utolsó hónapjába, ami még mindig sok feladatot tartogat a megvalósítók számára.

Decemberre már csak három tapasztalatcserélő találkozó maradt: Salgótarjánban 2-án, Egerben 5-én, Szekszárdon pedig 11-én beszélgetünk az iPhone pályázatok nyerteseivel.

Az utolsó regionális szakmai workshopot Budapesten, december 10-én rendezzük meg, a projekt záróeseményére pedig december 16-án kerül sor, szintén Budapesten. A zárórendezvényt a Távszem projekt Facebook oldalán élőben is közvetítjük majd.

Németh Orsolya

társadalmi kapcsolatok referense