Megannyi mobilos és informatikai újdonság mellett annak járunk utána, hogy szokásaink és fogyasztási preferenciáink alapján milyen profilt állított össze rólunk a Google óriáscég.

Soron következő műsorunk nagyobbik részében az informatikai újdonságok kapják a legfőbb szerepet, így egyrészt foglalkozunk a nemrég Barcelonában lezajlott Mobil Világkiállítással, illetve a nemzetközi színtéren csúcssebességgel zajló informatikai történésekkel.

Beszélünk többek között a legújabb botrányról, amely azért robbant ki, mert egybehangzó bizonyítékok szerint a Samsung cég szándékosan lelassítja régebbi telefonjainak a működését, így ösztönözve új készülék vásárlását, illetve arról a tervezetről is kokettálunk, amely szerint egy európai országban legálissá tennék a szoftverkalózkodást.

Mindezek után arról lesz szó, hogy fogyasztási szokásaink, keresési preferenciáink szerint analizál minket a Google cég, ennek eredményét pedig mindenki megtekintheti, aki Google fiókkal rendelkezik, azaz használja a konszern valamely népszerű szolgáltatását.

Műsorunkban megmutatjuk, miként hívható be a Google analizálása révén létrejött személyes profilunk, és megnézzük, a Gépház műsorvezetőiről mennyit tud a nagytestvér. Adásunkból kiderül, mennyire pontosak az óriáscég értesülései!

Mikor? 2022. március 11-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető