A Disney + egy filmes streamingszolgáltató az egyre bővülő listában, amely animációs és mesefilmeken túl klasszikus filmeket és érdekes ismeretterjesztő műsorokat is kínál. A Gépházban megnézzük, mennyire hozzáférhető a felülete képernyőolvasóval.

Alig pár éve indultak itthon is hódító útjukra az úgynevezett filmes streaming platformok, melyek lényege, hogy egy előfizetést követően hozzáférünk az adott szolgáltató által kínált videós tartalmakhoz, amelyek általában filmek és sorozatok. Most a Disney + szolgáltató ajánlatát nézzük meg közelebbről.

Bár az efféle filmes streaming platformok közti legnagyobb különbség a kínálatban keresendő, azonban látás nélkül használva még a kínálatnál is fontosabb szempont, hogy mennyire kezelhető akadálymentesen az adott alkalmazás. A Gépházban régi jó szokásunkhoz híven ennek járunk utána: Windowsos számítógépen megnézzük a regisztráció és az előfizetés folyamatát, majd megismerkedünk a böngészőből elérhető szolgáltatás felületével. Keresünk filmeket, meséket és egyéb anyagokat, megmutatjuk, miként lehet a lejátszást vezérelni, beállítani a szinkron nyelvét, és annak is utánanézünk, mit kezdhetünk a feliratozott videós tartalmakkal.

Derítsen fel valami újat ezen a pénteken is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című műsorának lelkes csapatával!

Mikor? 2023. június 16-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető