Legalábbis a Monopoly nevű társasjátékban, amely az RS Games csapatának köszönhetően vakon is játszható, mégpedig online formában és akadálymentesen. Valódi anyagi nyereséget ugyan nem ígér, viszont igen izgalmas és szórakoztató.

A péntek esténként jelentkező Gépház című műsor továbbra sem pihen, legfeljebb hallgatóinak kínál pihentető és kikapcsolódást biztosító játékokat a nyárra való tekintettel.
Ezúttal hármasban próbálunk ki egy online társasjátékot, amely nem más, mint a sokak által ismert Monopoly. A játék természetesen a kezdetekben nem létezett online formában, az általunk bemutatásra kerülő változata viszont számítógépen és mobilkészülékeken is játszható, és úgy társasjátékozhatunk, hogy játékostársaink lényegében a világon bárhol lehetnek.

A Monopoly tulajdonképp egy klasszikus táblás játék, a játékosok figurái a táblán lépkednek, a lépések értéke pedig kockadobással kerül meghatározásra. A táblán különböző telkek, egyéb objektumok találhatóak, amelyeket az egyes játékosok megvásárolhatnak, a területek némelyikére pedig házakat, hotelt építhetnek. Minél több épített objektum van egy adott területen, az annál többet ér, és annál több sarcot kell fizetnie azon játékosoknak, akik figurájukkal megtalálnak egy már egy másik játékos által tulajdonolt, beépített területet.
A monopolyt az nyeri meg, aki ellenfelei pénzéből saját vagyont kovácsol. A játékmenetet különböző egyéb események is színesítik, melyek során váratlan kiadás vagy bevétel keletkezik, így a sikeres játszmához az üzleti érzéken kívül egy jó adag szerencse sem árt. A játék további jellemzője, hogy társainkkal üzleti kapcsolatba léphetünk, területeket, pénzt ajánlhatunk mások tulajdonáért, vagy épp eladási szándékainkat is kifejezhetjük.

Adásunkból kiderül, hogyan működik PC-n és telefonon a Monopoly játék ezen akadálymentesített variánsa!

Mikor? 2022. július 8-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető