Az alig két hete elindult állami portál a Gazdasági Versenyhivatal égisze alatt működik, célja pedig, hogy a felhasználók egyetlen felületen, néhány másodperc alatt tájékozódhassanak jónéhány népszerű élelmiszer aktuális áráról, elérhetőségéről. Műsorunkból kiderül, mennyire használható vakon a felület.

Egy újabb péntek köszönt be a nyár kellős közepén, a Gépház csapata pedig ezúttal is egy igen friss újdonsággal készül. Ennek prezentálása előtt persze elolvasunk néhány hallgatói levelet, illetve mutatunk egy olyan zenei alkotást, amelyet a mesterséges intelligencia teljesen új köntösbe öltöztetett, ez pedig egyaránt okot adhat elismerésre, csodálkozásra és aggodalomra is.

Mindezeket követően felkeressük a nemrég elstartolt, úgynevezett Online Árfigyelő rendszert, melyet azért hoztak létre, hogy az érdeklődők könnyedén tájékozódhassanak jónéhány alapvető és népszerű élelmiszer aktuális áráról, illetve arról, hogy az egyes cikkek mely üzletekben, üzletláncoknál érhetőek el.

A portál lehetőséget nyújt kategóriák szerinti böngészésre, illetve kulcsszavak alapján történő termékkeresésre is. Noha fontos leszögezni, hogy az Árfigyelő nem webáruház és nem is használható közvetlenül vásárlásra, mégis hasznos lehet az egyes termékek árait összehasonlítani, a művelet pedig néhány nagyon egyszerű lépéssel el is végezhető.
Adásunkban bemutatjuk az Árfigyelő felületét, a kategóriás és kulcsszavas keresést, illetve természetesen néhány termék árának és elérhetőségének utána is járunk a honlap használatával.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című műsora ezen a héten is új információkkal várja Önt, tartson velünk!

Mikor? 2023. július 14-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető