Az egészségügyi ellátórendszer online szolgáltatásainak elérése immáron okostelefonnal is kivitelezhető egy iOS-re és Androidra elérhető mobilapplikáció segítségével. Noha az így elérhető funkciók még igen szűkösek, mégis számos esetben tehet jó szolgálatot ez az új mobilapp.

Az idei nyár első Gépház adásában hallgatói levelekkel startolunk, és beszélgetünk egy jót a legfrissebb informatikai aktualitásokról, továbbá szóba kerül néhány, a látássérült felhasználók körében igen népszerű szoftver is, amelyek az utóbbi időben nem épp az előnyükre változtak.
Ezek után pedig ismét elővesszük az online egészségügy témáját, és a korábban bemutatott EESZT webes felület mellé most felsorakoztatunk egy mobilalkalmazást is. Az EgészségAblak nevet viselő app arra hivatott, hogy egészségügyi adatainkat és a friss orvosi dokumentumokat, leleteket egy könnyen kezelhető felületen elérhessük. Bár jelen formájában az alkalmazás közel sem nyújt annyi szolgáltatást, mint a webes EESZT felület, a legfontosabb és legfrissebb dokumentumainkat így is elérhetjük rajta, nagyrészt akadálymentesen.

Az alkalmazást iOS, illetve Android rendszeren is megnézzük, végigmegyünk a beüzemelés és bejelentkezés folyamatán, felhívjuk a figyelmet a használat során jelentkező kihívásokra és azok megoldására, és megmutatjuk, mely tevékenységekre használható most a program.

Kezdje a nyarat egy kis egészséges informatikával, és tartson a Gépházzal, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával!

Mikor? 2023. június 2-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető