Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsorának soron következő adásában megmutatjuk, miként lehet az RSS technológia segítségével hatékonyan, gyorsan és akadálymentesen olvasni híreket, blogokat és egyéb tartalmakat.

Műsorunk indításaképp izgalmas informatikai hírekről és újdonságokról beszélgetünk, amelyek ezúttal is figyelemfelkeltőek, elgondolkodtatóak vagy éppen felháborítóak.

A beszélgetés után pedig megtárgyaljuk, miként használható akadálymentesen a régi, de egyáltalán nem elavult RSS technológia.

Az RSS lényege, hogy kedvenc weboldalaink híreit, publikációit, friss bejegyzéseit nem kizárólag az adott weboldalon, hanem annak úgynevezett RSS-csatornáján is elolvashatjuk. Az RSS-csatornákat az RSS-olvasó alkalmazás kezeli, így lényegében egyetlen felületen értesülhetünk a kedvenc weboldalainkon megjelenő hírekről, cikkekről vagy egyéb tartalmakról, anélkül, hogy a minket érdeklő honlapokat egyenként meglátogatnánk. Az RSS-olvasó értesít minket, ha friss tartalom érkezett, így rengeteg időt megspórolhatunk magunknak, a kívánt cikkeket pedig könnyedén elolvashatjuk.

Adásunkból kiderül, hogyan használható ez a remek funkció számítógépen, valamint iOS és Android alapú mobilkészülékeken.

Ha sikeresen megismeri és alkalmazza az adásunkban tárgyaltakat, elképzelhető, hogy a következő műsorajánlót már Ön is RSS-ben kapja meg!

Mikor? 2021. június 25-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető