A OneDrive szolgáltatás egyaránt alkalmas fájlok megosztására, biztonsági mentések készítésére és a közös online munkára is. A Gépház pénteki adásából kiderül, hogyan kell kezelni számítógépen, iOS rendszeren és Androidos készüléken a szolgáltatást.

A Gépház csapata ezen a pénteken a Microsoft OneDrive szolgáltatást veszi elő, amely a modern Windows rendszerek részét képezi, így valószínűleg sokan hallottak már róla, mégis kevesen ismerik a legpraktikusabb funkcióit.

A OneDrive az úgynevezett felhőben történő adattárolást, adatmegosztást teszi lehetővé. Ennek értelmében fontos dokumentumainkat, hang-, videó- vagy egyéb anyagainkat feltölthetjük a felhőbe, azaz egy távoli, biztonságos helyre, amely helyet az interneten keresztül bármikor elérhetünk. Az anyagokat megoszthatjuk más felhasználókkal vagy önmagunk számára egyfajta biztonsági másolatként tarthatjuk meg azokat, így akkor is megmaradnak a feltöltött fájlok, ha esetleg a készülékünk meghibásodna.

Mindemellett készíthetünk olyan mappákat is, amelyeket beállíthatunk közös használatra néhány ismerősünkkel, munkatársunkkal, így, ha új fájl érkezik, azt azonnal látja minden résztvevő, ezáltal az online munka jelentősen leegyszerűsödik.

A műsorban számítógépen, iOS rendszeren és Androidos készüléken is bemutatjuk a OneDrive kezelését.

A Gépház az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsora. Tartsanak velünk ezen a héten is!

Mikor? 2021. május 21-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu  weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás: http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető