Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinműsora ezen a pénteken is várja Önöket az online hallgatható Hobby Rádióban.

Ezen a héten egy csokor informatikai újdonsággal várja régi és új hallgatóit a péntek esti Gépház! A műsor első felében rendkívül friss és ropogós informatikai aktualitásokkal foglalkozunk, elemezzük ezeket, és örülünk, megbotránkozunk, vagy épp felháborodunk rajtuk.

Foglalkozunk az okostelefonos éra változó trendjeivel, egyes iPhone és Android készülékek piaci helyzetével, és beszélgetünk egy nagyot az internet és a mesterséges intelligencia mostani fejlettségi szintjének hátulütőiről.

Valóban feleslegessé teheti a szoftveres technológia a szinkront és a szinkronszínészeket? Lehetséges lenne a világhálón át egy kisváros ivóvízkészletében kárt tenni?

Többek közt ezen témák is szóba kerülnek a három műsorvezető Gépházas beszélgetésében, ezután pedig megnézzük, milyen újdonságokat hozott kisegítő alkalmazások terén az elmúlt időszakban az Android operációs rendszer.

Megmutatjuk, miként kell használatba venni az Android beépített Braille-billentyűzetét, megnézzük, milyen előnyöket kínál a korábbi megoldásokhoz képest, végül pedig papírra és egyéb tárgyakra írt nyomtatott szövegeket fogunk olvasni Androidos okoskészülékünkön a Legere Scanner alkalmazással.

Mindenkit szeretettel vár Bojtor Zoltán, Rauch Róbert és Szakács Máté!

Mikor? 2021. február 12-én 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:

http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert

műsorvezető