Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy május 1-jével hivatalosan is megnyitott a megújult városligeti Vakok Kertje.

A teljesen felújított kert a korábban megszokottak szerint gondnoki felügyelettel várja nyitvatartási időben látássérült vendégeit és ép látású kísérőiket. Érkezéskor a kapunál kell csengetni, ezt követően a gondnok engedi be a látogatókat.

Nyitva tartás:

május 1 – augusztus 31.: 12:00-20:00

szeptember 1 – október 31.: 12:00-18:00

november 1-jétől zárva

A kert hétfői napokon zárva tart.

A nyitva tartás rendje ünnep- és munkaszüneti napok esetén változatlan.

A Városliget Zrt. kártyás beléptető rendszer kiépítésével lehetőséget biztosít arra, hogy a gondnok munkaidején és a nyitvatartási időn kívül is lehessen használni a kertet. A beléptető kártyákat a vak és gyengénlátó emberek nevelési-oktatási, rehabilitációs és gondozó intézményei, civil szervezetei, közösségei kapják meg, melyek szabadidős-, kulturális- és sportrendezvények, klubfoglalkozások és egyéb események megrendezésére igénybe vehetik a létesítményt.

A kártyákat az MVGYOSZ fogja átadni az érintett szervezetek részére, amivel egy időben tájékoztatja őket azok használatának módjáról és feltételeiről. A beléptető kártyák sorszámozottak és alkalmasak arra, hogy használatukat az erre szolgáló online rendszerben nyomon lehessen követni. A kártyákon található QR-kód lehetővé teszi a Vakok Kertjével szomszédos vizesblokk kinyitását és használatát.

Bízunk benne, hogy a megújult Vakok Kertje a korábbiaknál lényegesen jobban szolgálja majd a látássérült látogatók igényeit és kényelmes, kulturált lehetőséget teremt a pihenésre, kikapcsolódásra.

dr. Nagy Sándor elnök