A Google cég Drive nevet viselő felhőszolgáltatása jónéhány éve üzemel, és itthon is töretlenül népszerű. A Windowsos Drive alkalmazást azonban időről időre módosítják, átalakítják, a legutóbbi ilyen fejlesztés pedig mind funkcionalitásban, mind az akadálymentesség terén is meglehetősen jól sikerült.

Adásunk elején az informatikára hangolódás jegyében hallgatói leveleket olvasgatunk, illetve néhány percben kapcsolódunk előző adásunkhoz, és olyan híreket hozunk, amelyek a terjedőfélben lévő virtuális világokhoz kapcsolódnak.

A diskurálás után pedig máris számítógép elé ülünk, hogy bemutathassuk hallgatóinknak a nemrég teljesen megújult Google Drive Windowsos alkalmazást.

A szoftver új nevet és teljesen új kinézetet kapott, és módosult a felhőszolgáltatás használatának módja is.

Adásunkból kiderül, miként kell feltelepíteni és használatra készre konfigurálni a szoftvert, hogyan helyezhetünk fájlokat a felhőbe, miként oszthatjuk meg azokat másokkal, és azt is megtárgyaljuk, hogyan tudunk úgynevezett közös mappákat létrehozni, hogy az anyagok felhőn keresztüli küldése és fogadása a lehető legegyszerűbb legyen.

Műsorunk végén pedig arra is kitérünk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik az ingyenesen elérhető Google felhőszolgáltatásnál többet szeretnének maguknak.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című műsorában ezen a héten is naprakész állapotba hozzuk informatikai tudását!

Mikor? 2022. február 18-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.

A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

 

Rauch Róbert
műsorvezető