Digitális tankönyvekkel, hangos és videós tananyagokkal, feladatgyűjteménnyel rendelkező állami honlap van készülőben a közoktatásban, köznevelésben tanuló diákok részére, az első osztálytól egészen az érettségi vizsgáig. A honlap akadálymentesítési csapatának egyik tagjával, Hosszú Jánossal nézzük meg, hogy áll most a fejlesztés.

Soron következő adásunk fő témája az NKP, azaz a Nemzeti Köznevelési Portál lesz. Az nkp.hu címen elérhető honlap azért létesült, hogy az állami és egyházi iskolarendszerben tanuló diákok egyfajta központjaként funkcionáljon, tananyagok, feladatok, információk tárháza legyen, sőt közösségi teret biztosítson tanulóknak és pedagógusoknak egyaránt.

Vendégünk Hosszú János lesz, aki a portál akadálymentesítési részlegének munkatársa. Beszélünk az NKP célkitűzéseiről, funkcióiról, illetve a honlap akadálymentességének jelen állapotáról is. Az elméleti infók után pedig belekóstolunk az NKP használatába, és képernyőolvasóval felvértezve tekintjük át a honlap felépítését, kinézetét. Ezt követően keresünk, sőt olvasunk digitálisan elérhető, friss tankönyveket, illetve megoldunk néhány feladatot is, különböző tantárgyakból.

Tartson a Gépházzal ezen a héten is, és gazdagodjon új információkkal!

Mikor? 2024. január 26-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető