Az MVGYOSZ az elmúlt hetekben használt Lenovo M10 típusú androidos táblagépeket adományozott azon látássérült felhasználók részére, akik aktívan használják a szervezet online szolgáltatásait, továbbá részt vesznek a köz- vagy felsőoktatásban. A Gépházba is megérkezett a tablet egy példánya, mi pedig megmutatjuk, miként lehet akár teljesen vakon is üzembe helyezni, majd kipróbáljuk a készüléken a Távszemet és a hangoskönyvtár alkalmazást.

Soron következő adásunk egyedüli főszereplője azon Lenovo tablet egy példánya lesz, amelyet az elmúlt hetekben nyílt lehetőség igényelni az MVGYOSZ-től abból a célból, hogy a látássérült felhasználók képesek legyenek használni a készüléken a szervezet szolgáltatásait, továbbá tanulmányaik során is segítséget nyújtson.

A szóban forgó eszköz egy Android operációs rendszerrel működő, hardveresen belépő kategóriás tablet, mégis remekül használhatóak vele többek közt az MVGYOSZ online szolgáltatásai is. Androidos készülékről lévén szó, a beüzemelés sokaknak jelenthet nehézséget, mivel az első lépések megtételekor a képernyőolvasó kizárólag angol nyelven képes kommunikálni a felhasználóval, a magyar nyelvű beszéd csak azt követően működik, ha beállítottuk a vezeték nélküli internetelérést, a felhasználói fiókunkat, és néhány egyéb opciót.

A Gépházban teljes beüzemelési útmutatóval készülünk az újdonsült tulajdonosok részére. Kicsomagoljuk a tabletet, megbeszéljük annak kinézetét, majd minden olyan lépést megmutatunk, amelyek megtétele szükséges ahhoz, hogy a tablet magyar nyelvű képernyőolvasóval, üzemkész állapotba kerüljön.

Mindezek után pedig feltelepítjük rá az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazást és a Távszem szolgáltatást is, és mindkettővel teszünk egy próbát.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsora ezen a héten is várja Önt a szokott időpontban!

Mikor? 2023. szeptember 1-jén, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.

Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető