Az iTunes alkalmazás egyik fő szolgáltatása, hogy számítógépünkről kezelhetjük vele Apple mobilkészülékeinket. Ezúttal megmutatjuk, miként lehet zenéket és csengőhangokat másolni telefonunkra a szoftver használatával.

Adásunk első pár percét igazi informatikás, kockulós beszélgetéssel töltjük. Szó lesz a Telekom TV nagy húsvéti bakijáról, adatvédelmi incidensekről és számos olyan témáról is, amelyeket digitális világunk hívott életre.

Beszélgetés után pedig ránézünk az Apple cég iTunes szoftver Windowsos változatára. A program egyik kizárólagos szolgáltatása, hogy lehetővé teszi az almás cég által gyártott mobileszközök kezelését, és a számítógépről történő úgynevezett szinkronizálást. Adásunkban bemutatjuk a program beszerzésének módját, a kezelőfelület kinézetét, illetve azzal foglalkozunk, milyen eljárással helyezhetünk tartalmakat egy, a számítógéphez csatlakoztatott Apple készülékre.

Zenei albumokat másolunk és törlünk a programmal, illetve hallgatói kérések nyomán bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyekkel csengőhangot lehet másolni iPhone készülékre.

Legyen ezen a héten is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai műsorának vendége!

Mikor? 2022. április 22-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető