Olyan fejlesztés látott nemrég napvilágot, amelyet pillanatnyilag bárki kipróbálhat. A Chat GPT egy mesterséges intelligencián alapuló úgynevezett chatbot, amivel lényegében bármilyen témában beszélgetésbe bocsátkozhatunk, még magyarul is. Péntek este mi is így teszünk.

A Gépház soron következő adásában beszélgetni fogunk. Ez önmagában nem is jelentene újdonságot, ám partnerünk ezúttal nem egy vagy több személy lesz, hanem maga a gép. Egy igen friss fejlesztés, amely mesterséges intelligencián alapul, és egy webböngésző segítségével jelenleg szabadon kipróbálható, tesztelhető.

A Chat GPT nevet viselő fejlesztés, noha nem tekinthető teljességgel páratlannak, működésének hatásfoka, és a vele történő beszélgetés élménye valóban párját ritkító. Lényegében úgy beszélgethetünk írásos formában a géppel, mintha emberrel társalognánk.
Adásunkban megmutatjuk, milyen lépések megtétele szükséges a fejlesztés kipróbálásához, a regisztrációs folyamatot követően pedig természetesen mi is chatelünk vele.

Információkat kérdezünk tőle a legkülönfélébb témákban, szóba kerülnek többek között a képernyőolvasó szoftverek, Excel tippek, a párkeresés, vagy épp a kolbásztöltés.
Bizonyos mértékig provokáljuk, vitatkozunk vele, de egy kissé bugyuta matematikai szöveges feladat megoldását is rábízzuk. Külön érdekesség, hogy bár a fejlesztés angol nyelven működik a leghatékonyabban, ebben az adásban mi kizárólag magyarul kommunikálunk vele, nem is akármilyen hatásfokkal.

Érdekes? Izgalmas? Félelmetes? Döntse el Ön, hallgassa meg ezen a pénteken is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorát, a Gépházat!

Mikor? 2023. január 20-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető