A legfrissebb információk szerint a GMail legakadálymentesebben használható, úgynevezett alap html felülete két és fél hónap múlva megszűnik, ebből adódik a heti kérdésünk. A választ pedig a ma este 20 órakor kezdődő műsorunkban igyekszünk megtalálni.

A Gépház soron következő műsorában a GMail levelezőrendszerrel foglalkozunk. A Google által üzemeltetett, nagyon sokak által használt GMail a megjelenése óta kínált egy alapszintű, de rendkívül könnyen kezelhető felületet, amely lassú internetkapcsolattal is tökéletesen működött, és vak felhasználók sokasága használta akadálymentessége miatt. A Google által kiadott sajtóközlemény szerint ez a felület az év végével kivezetésre kerül, és nem lesz elérhető. A Gépházban arra keressük a választ, miként lehet ezt követően használni a GMail szolgáltatásait. Kipróbáljuk a GMail normál felületét, amely a jövő év elejétől kizárólagos lesz a platformon, illetve elővesszük az ingyenes Thunderbird levelezőklienst is, amelyet igen részletesen megmutatunk, mivel a megfelelő beállítások elvégzése után kényelmesen és többnyire akadálymentesen lehet vele használni a GMailt.

Kitérünk a program telepítésére, a fiókok beállítására, levelek olvasására és írására, a mellékletek kezelésére, illetve megmutatjuk, miként lehet e-maileket keresni.

Tartson a Gépházzal és vértezze fel magát friss infókkal, este nyolckor kezdünk!

Mikor? 2023. október 6-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető