Ezen a héten is várjuk érdeklődő hallgatóinkat, hogy ezúttal is informatikával, akadálymentesen használható eszközökkel és szoftverekkel színesítsük a péntek estét. Soron következő adásunkban, a multifunkciós Braille-kijelzők témáját tovább folytatva, ismét egy vendéget és egy újabb Braille-kijelzőt prezentálunk.

Pénteki műsorunkban vendégül látjuk Molnár Ákost, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány munkatársát, aki a Freedom Scientific cég Focus 14Blue nevet viselő készülékével érkezik meg a Gépház stúdiójába.

A Focus 14Blue is egy olyan készülék, amely képes mobiltelefonunkkal és számítógépünkkel együttműködni, rendeltetése pedig, hogy képesek legyünk pusztán ezt az eszközt használva vezérelni telefonunkat és számítógépünket. A koncepció némileg hasonló, mint a korábbi adásunkban bemutatott Orbit Reader esetén. A Braille-billentyűzet és a kurzormozgató gombok segítségével adhatjuk ki utasításainkat masináinknak, az azoktól érkező üzenetek pedig a Focus készülék Braille-kijelzőjén olvashatóak el.
Adásunkban Ákost kérdezzük a készülék működéséről, a készülék által nyújtott szolgáltatásokról, és valamelyest össze is hasonlítjuk azt a múlt heti adásunkban tárgyalt másik, hasonló funkcionalitással rendelkező eszközzel.

Az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány Gépház című informatikai magazinja ezúttal is vár mindenkit!

Mikor? 2021. szeptember 10-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető