Elmondható, hogy egy okostelefonnal és egy nagy adatforgalmú vagy korlátlan mobilinternettel felszerelkezve ma már majdhogynem bárhol nézhetünk filmeket, mégpedig számos különböző szolgáltató adatbázisából válogatva, teljességgel legálisan. A PC-s Disney + után a Gépházban most azt nézzük meg, miként használható vakon a Disney + streaming platform Apple, illetve Androidos mobilkészülékeken.

Soron következő adásunkban ezúttal is hallgatói levelekkel melegítünk be, szóba kerülnek többek között Bluetoothos billentyűzetek, a korábban bemutatott Aiko szoftverrel szerzett hallgatói tapasztalatok, illetve fontos információk a Távszem szolgáltatás változásairól.
Mindezek után folytatjuk a Disney + filmes szolgáltató tesztelését, és átevezünk a mobilos operációs rendszerekre. Természetesen ezúttal is annak járunk utána, miként lehet iOS és Android alatt akadálymentesen tartalmakat keresni, az ajánlatok és újdonságok közt böngészni, és hogy milyen lehetőségeink vannak lejátszás közben. A filmeken túl sorozatokat is keresünk, utánajárunk, hogyan lehet az évadok és epizódok közt váltogatni, az egyes videókba beletekerünk, hangsávokat váltunk, és azt is megnézzük, mi a helyzet az audionarrációs tartalmakkal, és képesek-e a mobilos képernyőolvasók felolvasni a feliratozott filmeket.

Ismerkedjen meg valami újdonsággal ezen a héten is, és tartson a Gépházzal, az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsorával!

Mikor? 2023. június 23-án, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető