Június 18-án a Belügyminisztérium Gondoskodáspolitikáért Felelős Államtitkársága és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége sajtótájékoztatót tartott a szövetség Hermina úti székhelyén. A médiaeseményen Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány az eddigieken felül további 496 millió forintot fordít az MVGYOSZ zuglói székházának megújítására.

A kormány a 1272/2023. (VII. 11.) Korm. határozattal döntött a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége székházfelújításának kiegészítő támogatásáról.

A sajtótájékoztatón Fülöp Attila államtitkár kiemelte, hogy a kormány az elmúlt években két szempontot tartott szem előtt a fogyatékossággal élő embereket érintő ügyekben, az akadálymentesítést, valamint a munkához jutás lehetőségét, és ebben minden támogatást megadnak. Ha ezt meg tudjuk adni a vak és gyengénlátó embertársainknak, akkor a teljes élethez való reménynek a kulcsát tudjuk odaadni – tette hozzá.

Borbély Ádám XIV. kerületi önkormányzati képviselő köszönetet mondott a kormánynak, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére is biztosítja a beruházás befejezéséhez szükséges többletforrást Zugló egyik ikonikus épületének felújításához.

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke ismertette a szövetség legfontosabb szolgáltatásait, majd elmondta, hogy a támogatásnak köszönhetően hamarosan olyan komplex épületegyüttes jöhet létre, amely hiánypótló szolgáltatásokkal támogatja a jövőben a vak és gyengénlátó személyek mindennapi önállóságának biztosítását, oktatási és munkaerő-piaci integrációjukat, valamint társadalmi részvételüket. A többletforrás eredményeként 2023 decemberétől a szövetség méltó körülmények között fejtheti ki szakmai tevékenységét, foglalkoztathatja munkavállalóit, biztosíthatja szolgáltatásait a látássérült emberek életvitelének megkönnyítésére – mondta az elnök.

MTI/MVGYOSZ