A pandémia gyökeresen átalakította életünket, hatással van a gazdaságra, mindennapi tevékenységeinkre, közösségi együttléteinkre. Ahhoz, hogy minél hamarabb visszatérhessünk megszokott életünkhöz, a lakosság nagy arányú átoltottságára van szükség.

Alig egy éve annak, hogy a koronavírus Magyarországon is megjelent. A járvány lassítása érdekében mindannyiunknak meg kellett tanulnia a maszkok helyes használatát, az egészségbiztonsági szabályok és a szociális távolságtartásra vonatkozó előírások betartását.

A gazdaság, a turizmus és vendéglátás szenvedte a legnagyobb károkat, de a járványhelyzet mindannyiunk életére kihatott: megritkultak a családi találkozók, rokonlátogatások, kulturális együttléteink az online térbe költöztek, hosszú hónapokra eltűnt a munkahely, iskola és az otthon közötti különbség.

Az MVGYOSZ a kialakult helyzetben is folytatta érdekvédelmi tevékenységét és a lehetőségekhez képest személyesen vagy online módon biztosította szolgáltatásait, ugyanakkor a tervezett események többségét el kellett halasztania, vagy szűkebb körben kényszerült megrendezni azokat.

A tavalyi helyzethez képest biztató előrelépés, hogy már Magyarországon is elérhetőek a koronavírus elleni vakcinák, amelyek nagy arányban gátolják meg, hogy a vírust elkaphassuk, illetve gyöngítik a betegség lefolyását.

Az oltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon lehet regisztrálni. Elsőként a Regisztrálok gombot kell megnyomni, majd a következő oldalon az alábbi adatokat kell megadni:

  • név
  • lakcím (irányítószám, település, cím)
  • életkor
  • e-mailcím
  • telefonszám
  • TAJ-szám

Az adatlap kitöltése után – a lap alján – el kell fogadni az adatvédelmi tájékoztatót. A regisztrációt csak ezt követően, a feltételek elfogadásával tudjuk véglegesíteni. Amennyiben minden szükséges adatmezőt kitöltöttünk, és véglegesítettük a regisztrációt, akkor a sikeres regisztrációról a képernyőn megjelenik egy üzenet. Külön e-mail értesítés erről nem érkezik.

Mindannyian szeretnénk, hogy az élet minél hamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba, ennek érdekében javasoljuk, hogy amennyiben még nem tette meg, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra.