2019. április 27-én megvalósult az eddigi legnagyobb hazai jótékonysági séta a vakvezető kutyákért, melyen közel ezren fogtak össze a Dorko Loyalty is Royalty kezdeményezésének keretében. Rengeteg gazdi, kutya és támogató gyűlt össze a Városligeti-tó mellett. Az esemény mellé csatlakozott a Tihanyi félmaraton is, ezáltal idénre már több millió Forinttal támogathatták a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének Vakvezetőkutya-kiképző Központját.

Oklevél a Dorkó részére ajándékozott kutyafájáról

A Loyalty is Royalty kampány keretében a Dorko már 4. éve támogatja az MVGYOSZ munkáját azzal a célkitűzéssel, hogy minden magyarországi látássérült ember mellé – aki igényel – kerülhessen segítőkutya.

Schiff Mónika, az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ vezetője köszönetét fejezte ki minden támogatónak, kiképzőnek és kölyöknevelőnek, a Dorko csapatának pedig az iskolában elültetett első Dorko „kutyafáját” jelképező oklevéllel köszönte meg az évek óta tartó támogatást.

A kiképzők bemutatója a kutyákkal

A közönséget ámulatba ejtő fegyelmezettséggel szerepeltek a kutyák a kiképző bemutatón, ezt követően pedig a tó körüli közösségi sétával hívták fel a résztvevők a figyelmet a téma fontosságára. Együtt sétált 25 látássérült és vakvezető kutyája a nagyközönséggel, hogy ők is felhívják a figyelmet a vakvezető kutyák csodálatos segítségére, a kiképzők és kölyöknevelők áldozatos munkájára és a támogatók nemes adományaira.

A sétálók csoportja

Dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke mellett számos ismert zenész és sportoló csatlakozott a kampányhoz az elmúlt évek során, akik közül sokan szombaton is kilátogattak, és egy rövid interjú keretében megosztották személyes élményeiket a közönséggel. Kropkó Péter, Kóger Dániel, Sziklai Meklód Mátyás, Fenyvesi Zoltán, Cserpes Laura, Biga, Kollányi Zsuzsi, Járai Márk és a Halott Pénz zenekar tagjai, Petrányi Lajos Ostya, a Valmar duo, Szvoboda Bence és Kocsis Korinna is résztvevői voltak a különleges jótékonysági programnak.

Az MVGYOSZ sátra a ligetben

A séta teljes nyereségével a Dorko a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatta.

Schiff Mónika központvezető