//MVGYOSZ Vakvezető Kutya Egészségügyi Alap

MVGYOSZ Vakvezető Kutya Egészségügyi Alap

2019-05-28T13:56:37+02:00

A Szövetség az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ (VKK) által kiképzett vakvezető kutyák egészségügyi állapotát félévente ellenőrzi.

A kötelező védőoltások vakcináit országszerte, és a VKK telephelyén található állatorvosi rendelőjében elvégezhető egészségügyi beavatkozásokat is térítésmentesen biztosítja azon látássérültek részére, akik az MVGYOSZ vakvezető kutyáival közlekednek.

Sárga szőrű Labrador Retriever, matracon fekszik, nyakörvéhez egészségügyi gallér van erősítve.

2018-ban, az MVGYOSZ Centenáriumi Évében merült fel az elképzelés, hogy a vakvezető kutyák egészségi állapotában váratlanul bekövetkező negatív változások gyógyítási, kezelési költségeihez a Szövetség pénzbeni támogatást nyújtson. Az ötlet nyomán egy célzott adománygyűjtő kampány keretében, nagylelkű adományozók összefogásával sikerült létrehozni azt az elkülönített pénzügyi alapot, (VKEA) amelyből a műtétre, vagy gyógykezelésre  szoruló vakvezető kutyák gazdái támogatásban részesülhetnek.

A támogatási rendszert részletes szabályzat írja le.

VKEA Szabályzat

A szabályzat ide kattintva tölthető le.

Kérelem

A VKEA igénybevétele az innen letölthető Kérelem kitöltésével, majd az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központ 1212 Budapest, Dunadülő sor 206883 hrsz címre küldött, postai levélben lehetséges.

Jogorvoslat

Azon Kérelmező, akinek a Kérelmét a Bizottság elutasítja jogorvoslattal élhet, melyhez kapcsolódóan az innen letölthető adatlapon nyújthat be fellebbezést.

A VKEA támogatása

A VKEA-t bárki támogatatja pénzbeni adományával. Az adományozáskor meg kell jelölni, hogy az adomány célja a VKEA támogatása.

Az adományozási lehetőségekről ide kattintva többet is megtudhat.