2019. december 12-én megtartotta az idei év utolsó elnökségi ülését a vezetőség. Az elnök, a gazdasági vezető és a szakmai vezető beszámolója után, amelyeket előzetesen már megismerhettek az elnökségi tagok, az elnök beszámolt a felújítás jelenlegi helyzetéről. A felmerült költségeket az elnökség jóváhagyta.

Dr. Verdes Zsuzsanna elmondta, hogy minden tagegyesületnél lefolytatták az ellenőrzést. Kevés helyen találtak hiányosságokat. Az EET ülésen összegezni fogják a tapasztalatokat és ennek figyelembe vételével módosítják a szakmai működés szempontjainak pontozását.

Dr. Nagy Sándor beszámolt a költözéssel járó humánerőforrás átcsoportosításról. A szövetség 26 fő megváltozott munkaképességű munkavállalóra kapott támogatást a 2020-as évre (ugyanennyit kapott 2019-ben is). 2020. január 1-jétől jelenleg a szövetség finanszírozza a Távszem projektet, de csekély változtatásokkal a Távszem is és a többi szolgáltatás is zökkenőmentesen működik a költözés ellenére.

Dr. Nagyné Berke Mónika számolt be a költözés jelenlegi állapotáról, valamint arról, hogy a tervek szerint hogyan néz majd ki a felújított székház és szolgáltatóközpont. A székház eredeti állapotát nyeri vissza, míg a szolgáltatás egy külön épületben valósul meg. Így a Sipeki kastély, mint műemlék épület, eredeti állapotában pompázhat a felújítás után.

A Távszemről szintén Nagyné Berke Mónika tájékoztatta az elnökség tagjait. Január végéig a Távszem mentorok munkaviszonyát meghosszabbították. December 16-án kerül sor a projektzáró rendezvényre. A második körös iPhone készülékek beszerzése és átadása a tagegyesületek részére szintén befejeződött. A szakmai elszámolás folyamatban van, március 31-ig pedig a projekt teljes lezárása megtörténik. Készült kisfilm a Távszemről, mert az EMMI és az unió is mintaprojektjéül választotta a szolgáltatást.

Ezt követően Angyal Gábor szakmai vezető előterjesztése alapján a továbbiakban az MVGYOSZ egyetlen használt logója a jelenlegi logó, amelyet a 2018-ban elkészített MVGYOSZ arculati kézikönyv is tartalmaz,  valamint a logónak a szakmai rendezvények piktogramjaival kiegészített változatai, minden korábbi logó használata megszűnik.

Dr. Nagy Sándor tájékoztatta az elnökséget, hogy az alapszabály módosítását a bíróság elfogadta.

A következő ülését már a 2020-as évben tartja a vezetőség!

Sztakó Krisztina