Egy jó szignál felkelti a figyelmet, könnyen megjegyezhető, felidéz egy élményt, egyértelműen azonosít egy márkát, céget, szervezetet. A látássérült embereknek különösen fontos, hogy ne csak látványelemek, hanem egy ismerős dallam is jelképezze közösségüket. Ezt a dallamot keressük most!

 

Arculati elemeinek kiegészítéséhez a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) pályázatot hirdet a szövetség hangprofiljának kialakítására. A pályázat célja, hogy hangzásban is egyértelmű arculatot teremtsünk a szervezet számára. Tervünk, hogy a jövőben az MVGYOSZ minden online és offline megjelenésében (videók, műsorok, egyéb kiadványok, társadalmi célú kampányok) egységes zenei hangzással jelenjen meg.

 

A pályaművekkel kapcsolatos elvárások:

– Egy pályázat ugyanazon dallam- vagy hangzásvilágra építve jelenítsen meg egy hangzó profilt.

– Stílusbeli és hangszeres kikötés nincs, a pályázó saját alkotói szabadságára bízzuk ezen elemek kialakítását.

– Fontos, hogy egyszerű, könnyen azonosítható dallamra, stílusra épüljön a szignálszerű zenei alkotás.

– Egy pályaműnek az alábbi zenei betéteket kell tartalmaznia: 1-2 másodperces rövid szignál (jingle), valamint egy hosszabb terjedelmű gumizene (szőnyegzene) verzióban ugyanazt a zenei témát feldolgozva. (Fontos, hogy a zenei mű időben nyújtható legyen.)

– Kizárólag olyan zenei felvételt fogadunk el, mely nem tartalmaz éneket, szlogent, egyéb emberi hangalámondást!

 

Pályázati feltételek:

– Egy pályázó több pályaművet is beadhat.

– Minden pályaművet külön jeligével kell ellátni, hogy a zsűri pártatlanul tudjon dönteni.

– A pályaműveket kétféle verzióban szükséges benyújtani:

  1. Legalább 48000 Hz, 16 bit wav fájlformátumban (véglegesnek szánt, lekevert verzióban).
  2. Midi fájlként vagy külön wav formátumú hanganyagként – sávonkénti bontásban.

– A pályázó vállalja, hogy pályaműve nyertessé nyilvánítása esetén nyilatkozatban lemond szerzői és előadói jogairól az MVGYOSZ javára.

– Kizárólag saját szerzeményű hanganyaggal lehet pályázni, már meglévő szerzemények feldolgozását nem fogadjuk el. Amennyiben a feldolgozás ténye akár a későbbiekben válik ismertté, a szükséges jogi lépések megtételét követően a nyertes pályaművet az MVGYOSZ visszavonja.

A nyertes pályázó 50.000 Ft-os díjban részesül.

 

A pályázatok benyújtásának módja:

– A hangzóanyagokat pályamunkánként egy zip vagy rar tömörítményben kell elküldeni az info@mvgyosz.hu e-mailcímre. Nagyméretű fájlok esetén letöltési hivatkozás is küldhető!

– A levél tárgya a pályamű jeligéje legyen.

– Benyújtási határidő: 2020. november 30.

A pályaműveket a benyújtási határidőt követő tizenöt napon belül szakmai zsűri értékeli, melynek tagjai Szendy Szilvi és Peller Károly színművészek, valamint Máj Krisztina látássérült amatőr énekes. A zsűri a pályaművek közül kiválasztja a három legjobbat, ezt követően a nagyközönség internetes szavazással dönti el, hogy ezek közül melyik lesz az MVGYOSZ hangprofilja. A szerzők személyét az internetes szavazás eredményhirdetését követően hozzuk nyilvánosságra.

Legyen Ön is részese közös dallamunk megalkotásának, várjuk pályázatát!

dr. Nagy Sándor

elnök