A jövő kilátásai projekt jó gyakorlatok gyűjtésével segíti a középiskolás látássérült fiatalokat, szüleiket, tanáraikat és más szakembereket.

A projektet koordináló munkabizottság vezetője dr. Nagy Sándor, az MVGYOSZ elnöke, munkatársai: dr. Csocsán Emmy gyógypedagógus, egyetemi tanár, Kuminka Györgyné gyógypedagógus, történelem és orosz szakos tanár, Puskás Anett érdekképviseleti előadó és ifjúsági referens.

Az Együtt a jövőnkért egy találkozósorozat A jövő kilátásai projekt keretében, mely egy egyenlő esélyű kommunikációt tesz lehetővé tanár, diák és szülő között. Emellett lehetőséget biztosít minden félnek az érdekei képviseletére.

A következő találkozón teret adunk az érintett személyeknek, hogy ők maguk határozzák meg a legfontosabb pontokat, melyek segítségként szolgálhatnak a középiskolai tanulmányok végzéséhez. Ehhez szükségünk van diákok, tanárok, szülők és minden érintett fél tapasztalataira egyaránt.

Az Együtt a jövőnkért májusi alkalmának jelmondata: A legnagyobb segítség az elérhető információ

Tervezett program:

15:00 Köszöntő

Nagy Sándor az MVGYOSZ elnöke

15:10 A projekt rövid bemutatása

Csocsán Emmy projekt munkatárs

15:20 A tervezett honlap bemutatása

Puskás Anett projekt munkatárs

15:30 Workshop

A workshop ideje alatt különböző témaasztaloknál fejthetik ki véleményüket, adhatják át tapasztalataikat, információikat a résztvevő személyek. Az asztaloknál az adott témához kapcsolódó információk cserélnek majd gazdát, illetve a moderátorok kérdésekkel fogják serkenteni a téma területének minél nagyobb szintű kiaknázását. A rendezvényen előre megszabott időkeret lesz egy asztalnál való téma megbeszéléséhez. Minden asztalt meg lehet látogatni, de nem kötelező. A témaasztaloknál különböző meglepetések fogják várni az oda érkezőket.

Megköszönjük továbbá, ha az érintett felek (oktatási intézmények, diákok, szülők) irányába terjesztik programunkat.

Bízunk benne, hogy a Workshop segíteni fog abban, hogy ősztől minden érintett szereplő úgy érezze, elérhető segítséget kap.

Az alkalom ideje: 2019. május 29. 15:00-18:00

Helyszín: MVGYOSZ székház, 1146 Budapest, Hermina út 47.

A program részvételéhez előjelentkezés szükséges. Ezt a szervezes@mvgyosz.hu címen lehet megtenni Puskás Anettnél 2019. május 28. délig.

Várunk Mindenkit szeretettel!

Puskás Anett

érdekképviseleti előadó és ifjúsági referens