Székhely (központi) cím

 • Cím: 1146 Budapest, Hermina út 47.

 • Postafiók: 1406 Budapest, Pf.: 44.

Vakvezetőkutya-kiképző Központ

 • Cím: 1212 Budapest, Dunadülő út 206883 hrsz

 • Mobil: +36 30 195 4313

MVGYOSZ telefonos ügyfélszolgálat

 • Telefon: 06(1) 384-8440

 • Mobiltelefon: 06(30) 505-2867
 • Ügyfélfogadási idő

  hétfő: 8:00 16:00 óra

  kedd: 10:00 18:00 óra

  szerda: 8:00 óra 16:00 óra

  csütörtök: 9:00 17:00 óra

  péntek: 8:00 13:00 óra

Adatvédelmi tisztviselő: dr. Weninger Magda

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kérjen időpontot, vagy írja meg kérdését az alábbi űrlap kitöltésével!

  Tervezze meg hozzánk útvonalát az alábbi térképen

  Megközelítési lehetőségek tömegközlekedési eszközökkel

  Az alábbiakban az MVGYOSZ székház megközelítési lehetőségeiről olvashatók a látássérültek számára hasznos információkat tartalmazó és támpontokat megjelölő útvonal leírások.

  Az Etele út/Fehérvári út felöl érkező villamosról leszállva található egy, a járművel párhuzamosan futó elsodrási sávot jelölő zónahatárjelzés. Ezen baloldali irányba elindulva követjük a jelzést, majd annak megszűnését követően a baloldalon kezdődő fémkorlátot, amely egészen a zebrát jelző veszélyt jelző sávig vezet. Itt jobbra fordulva, a szabad jelzéssel átkelünk előbb a két villamossín közötti járdaszigeten, majd a három sávos Hungária körúton a Hermina út irányába.
  A Bécsi út/Vörös vári út felöl érkező villamosról leszállva szintén található egy, a járművel párhuzamosan futó elsodrási sávot jelölő zónahatár jelzés, amelyet jobbra előre haladva, követve egy fémoszlophoz érünk. Ezt balra kikerülve folytatjuk utunkat úgy, hogy követjük az oszlop után jobb oldalon található fémkorlátot, amelynek végén veszélyt jelző sáv jelzi a zebrához érkezést. A jobbra eső gyalogosátkelő helyen, a szabad jelzéssel egyidejűleg átkelünk a három sávos Hungária körúton a Hermina út irányába. A jelzőlámpa távvezérlővel működik. Innen a zebra orientációs sávjának vonalában egyenesen haladunk az Erzsébet királyné útján, néhány méter után jobb oldalon enyhe emelkedő után földsávot, majd kerítést követünk a Ciklámen utcát keresztezzük. Nincs út-padka, szintben van a járda, két úttestet keresztezünk középen botozható kiemelkedő kőszegéllyel. Az autóknak átjárási lehetőségeinél készített lejtők botlás/csúszásveszélyesek! A 70-es troli megállóját elhagyva, az Erzsébet királyné útja, Hermina út sarokra érkezünk. Itt jobbra kell fordulni (a sarok botozható, két negyvenöt fokos töréssel). Néhány méter múlva a 74/72 –es troli Közlekedési múzeum megállójába érkezünk, itt ki kell kerülni az esőbeállót. Egyenesen továbbhaladunk, a ciklámen utcát keresztezzük (nincs út-padka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fém kapu) elhagyva a következő bejárat a Szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis ball kanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen továbbhaladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A troliról leszállva visszafelé (jobbra) kell elindulni. Baloldalon a kerítés mellett haladunk. Amikor a kerítés balra kanyarodni kezd, egyenesen kell haladni még 4 métert, itt jobbra (3 óra irányába) lehet a zebrán áthaladni. A zebrán átkelve az Erzsébet királyné útja, Hermina út sarokra érkezünk itt egyenesen kerítést érve balra kell elindulni. A kerítést követve a Hermina úton haladunk Néhány méter múlva a 74/72 –es troli Közlekedési múzeum megállójába érkezünk, itt ki kell kerülni az esőbeállót. Egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs útpadka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fémkapu) elhagyva a következő bejárat a Szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis balkanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A troliról leszállva előre fele (balra) kell elindulni. Jobb oldalon a kerítést követve az Erzsébet királyné útja, Hermina út sarokra érkezünk. Itt jobbra kell fordulni (a sarok botozható, két negyvenöt fokos töréssel). Néhány méter múlva a 74/72 –es troli Közlekedési múzeum megállójába érkezünk, itt ki kell kerülni az esőbeállót. Egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs útpadka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba), majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fémkapu) elhagyva a következő bejárat a Szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis balkanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A troliról leszállva előre fele (balra) kell elindulni. Jobb oldalon falat követve egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs út-padka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fém kapu) elhagyva a következő bejárat a szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis balkanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a Székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A troliról leszállva előre fele (balra) kell elindulni. Jobb oldalon falat követve egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs út-padka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fém kapu) elhagyva a következő bejárat a szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis balkanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a Székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A villamosról leszállva visszafelé (jobbra) indulunk el. Baloldalon a kerítést követve akadályokat, esőbeállót találunk. Lejtőhöz érve a kerítés mentén a következő saroktörésnél egyenesen haladva elérjük a veszélyre figyelmeztető taktilis jelzést. Az orientációs sávot követve a villamos síneken átérünk a másik villamos peronra. Innen szintén az orientációs sávot követve áthaladunk egy egysávos úttesten. Erzsébet királyné útjáról (balról) kanyarodnak az autók a Mexikói útra. Egy járdaszigetre értünk. Innen az orientációs sáv irányába átkelünk a Mexikói úton. A vezetősávot követve elérünk az aluljáróba vezető lépcsősor bal oldalához. A lépcsőn leérve jobbra az aluljáró falát követjük. Az aluljáróból kiérve enyhén fölfele haladunk jobb oldalon vízelvezető árok van. Egy beton oszlopot jobb oldalon elhagyva néhány méter egyenes szakasz után, egy korláthoz érkezünk. Innen jobbra fordulunk (itt lehet, hogy lesz egy kuka), és a korlátot követjük. Miután elfogy a korlát, 11 óra irányában járdaszegélyt keresünk. A járdaszegélyt követve óvatosan haladunk, mert itt a 70-es troli végállomása. Amikor a járdaszegély elfogy, illetve kanyarodni kezd 1 óra irányába haladunk tovább jobb oldalon falat keresünk. A fal végénél egyenesen haladunk, keresztbe menő vezetősávot keresünk. A sávon jobbra fordulunk és követjük. Néhány méter után balra fordul és az orientációs sávot követve átkelünk a Hungária körúton (kétszer három sávos út, középen villamos peronnal, süllyesztett szegéllyel a villamos peronon veszélyre figyelmeztető taktilis jelzések és orientációs sáv a tovább haladáshoz). A jelzőlámpa távvezérlővel működik. Innen a zebra orientációs sávjának vonalában egyenesen tovább haladunk, néhány méter után jobb oldalon enyhe emelkedő után földsávot, majd kerítést követünk a Ciklámen utcát keresztezzük. Nincs útpadka, szintben van a járda, két úttestet keresztezünk középen botozható kiemelkedő kőszegéllyel. Az autóknak átjárási lehetőségeinél készített lejtők botlás / csúszásveszélyesek! A 70-es troli megállóját elhagyva, az Erzsébet királyné útja, Hermina út sarokra érkezünk. Itt jobbra kell fordulni (a sarok botozható, két negyvenöt fokos töréssel). Néhány méter múlva a 74/72 –es troli Közlekedési múzeum megállójába érkezünk, itt ki kell kerülni az esőbeállót. Egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs útpadka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fémkapu) elhagyva a következő bejárat a Szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis bal kanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a Székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.

  A villamosról leszállva előre (balra) indulunk. Baloldalon a peron szélét követve a megálló elejénél egy oszlopig mehetünk. Az oszlopot jobbra egy óra irányában kerülve érünk el egy korláthoz. A korlát mentén haladunk (az egyik korlátnál alul nincs összekötő). A korlát végénél néhány métert tovább haladva orientációs sávot keresünk. Itt jobbra kelünk át az úttesten. (Erzsébet királyné útjáról (balról) kanyarodnak az autók a Mexikói útra) Egy járdaszigetre értünk. Innen az orientációs sáv irányába átkelünk a Mexikói úton. A vezetősávot követve elérünk az aluljáróba vezető lépcsősor bal oldalához. A lépcsőn leérve jobbra az aluljáró falát követjük. Az aluljáróból kiérve enyhén fölfele haladunk jobb oldalon vízelvezető árok van. Egy beton oszlopot jobb oldalon elhagyva néhány méter egyenes szakasz után, egy korláthoz érkezünk. Innen jobbra fordulunk (itt lehet, hogy lesz egy kuka), és a korlátot követjük. Miután elfogy a korlát, 11 óra irányában járdaszegélyt keresünk. A járdaszegélyt követve óvatosan haladunk, mert itt a 70-es troli végállomása. Amikor a járdaszegély elfogy, illetve kanyarodni kezd 1 óra irányába haladunk tovább jobb oldalon falat keresünk. A fal végénél egyenesen haladunk, keresztbe menő vezetősávot keresünk. A sávon jobbra fordulunk és követjük. Néhány méter után balra fordul és az orientációs sávot követve átkelünk a Hungária körúton (kétszer három sávos út, középen villamos peronnal, süllyesztett szegéllyel a villamos peronon veszélyre figyelmeztető taktilis jelzések és orientációs sáv a tovább haladáshoz). A jelzőlámpa távvezérlővel működik. Innen a zebra orientációs sávjának vonalában egyenesen tovább haladunk, néhány méter után jobb oldalon enyhe emelkedő után földsávot, majd kerítést követünk a Ciklámen utcát keresztezzük. Nincs útpadka, szintben van a járda, két úttestet keresztezünk középen botozható kiemelkedő kőszegéllyel. Az autóknak átjárási lehetőségeinél készített lejtők botlás/csúszásveszélyesek! A 70-es troli megállóját elhagyva, az Erzsébet királyné útja, Hermina út sarokra érkezünk. Itt jobbra kell fordulni (a sarok botozható, két negyvenöt fokos töréssel). Néhány méter múlva a 74/72 –es troli Közlekedési múzeum megállójába érkezünk, itt ki kell kerülni az esőbeállót. Egyenesen tovább haladunk, a Ciklámen utcát keresztezzük (nincs útpadka, szintben van a járda, de az autók rámpája itt is benyúlik az útvonalba) majd a Hermina út- Pálma utcasarokra érünk (süllyesztett szegély). A kerítést követve tovább haladunk. Egy kisebb, majd egy nagyobb bejáratot (fémkapu) elhagyva a következő bejárat a Szövetség kapuja (általában Nyitva). A kapun belépve jobb oldalon szegélyt, majd kis bal kanyarral alacsony fém kerítést követve egy 6 fokú lépcsőn kell felmenni (jobb oldalon korláttal ellátott). Itt egyenesen haladva pár méter után kettő lépcsőfokot követően a székház nagyméretű bejárati ajtajához érkezünk (kilincs kb. 150 cm magasan). Belépve egyenesen tovább haladva öt lépcsőfok után jobbra nyílik egy ajtó, azon keresztül a portára érkezünk.