Május 1-jétől visszaáll a Volán járatokon az első ajtós felszállási rend, és ismét lehet jegyet vásárolni a buszokon. Ezzel párhuzamosan megszűnik a látássérült utasokra vonatkozó átmeneti díjmentesség a helyközi forgalomban.

“A Volánbusz járatain szombattól ismét lehet jegyet vásárolni a buszvezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend – közölte a társaság kedden az MTI-vel. Kiemelték, hogy a járatokon az első üléssorok továbbra sem használhatók, megmarad a kordonos lezárásuk, a száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező a Volánbusz valamennyi járatán és utasforgalmi létesítményeiben.

A Volánbusz azt kéri az utasoktól, hogy a május 3-án kezdődő érettségi időszakra, valamint a várhatóan május 10-től kezdődő iskolanyitásra tekintettel időben, és lehetőség szerint elektronikus úton vegyék meg jegyüket, bérletüket.

Az első ajtós felszállás újraindulásával egyidőben megszűnik az ellenőröknél történő pótdíjmentes jegyváltás lehetősége, tehát az utazás csak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel kezdhető meg – írják a közleményben.”

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/volanbusz-majus-1-jetol-visszaall-az-elso-ajtos-felszallasi-rend

A fentiekre tekintettel felhívjuk a figyelmet, hogy a korlátozások idejére a kísérő nélkül utazó látássérült személyek részére biztosított ingyenesség a felszállási rend helyreállásával megszűnik.

Mivel a Mobiljegy alkalmazás és a Volánbusz webes jegyvásárlási felületének akadálymentesítése tekintetében tavaly óta nem történt előrelépés, az MVGYOSZ ismét levélben fordult a társasághoz, kérve a látássérült utasok számára az elektronikus jegyvásárlás egyenlő hozzáféréssel történő biztosítását. Levelünkre a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. reagált, így az Informatika a Látássérültekért Alapítvány bevonásával a jövő héten megkezdődnek a hibák kijavítására vonatkozó tárgyalások.