Február 11-én, csütörtökön 19:00 órakor kezdődik a 100 hang, 100 vers felhívásra beérkezett pályaművekből összeállított online versmaraton.

 

Néhány nappal ezelőtt, február 3-án ünnepeltük a felolvasás nemzetközi napját, így ehhez a jeles dátumhoz is kapcsolódik az a nagyszabású videópremier, amelyet a 100 hang 100 vers pályázatra beérkezett hanganyagokból állított össze a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége a Bodor Tibor Kulturális Egyesülettel (BTKE) történő együttműködésben, a látássérült emberek ikonikus felolvasója, Bodor Tibor színművész születésének századik és a róla elnevezett hangoskönyvtár fennállásának hatvanadik évfordulója tiszteletére.

A január 18-án meghirdetett pályázatra néhány hét alatt több mint 150 hanganyag érkezett. A pályaműveket műfaji sokszínűség, gazdag témaválasztás és szeretetteljes előadásmód jellemezte. A beérkező versek közül a BTKE elnöke, Bodor Tibor unokája, Puskás Kata Szidónia, valamint az MVGYOSZ képviselői választották ki azt a száz művet, amelyek az ünnepi műsorban elhangzanak.

A vetített képekkel illusztrált versmaraton premierjén nemcsak lírai művek, hanem személyes visszaemlékezések is felidézik Bodor Tibor emlékét. Puskás Kata Szidónia és dr. Nagy Sándor elnök köszöntő gondolatait követően újra hallhatjuk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége legelkötelezettebb felolvasója, Bodor Tibor hangját. Tisztelői versekkel és ünnepi gondolatokkal teszik emlékezetessé a jubileumi ünnepet.

Az online premier műsorában klasszikus és kortárs költők művei hangzanak el a pályázók előadásában. A rendhagyó műsort zenei betétek és olykor közös, családi versmondás is színesíti.

A 100 hang, 100 vers online emlékest időpontja: 2021. február 11., csütörtök 19:00 óra.

A műsort a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége YouTube-csatornáján kísérhetik figyelemmel, a premier pontos internetes hivatkozását később tesszük közzé.

100 hang, 100 vers, egy csepp figyelem és határtalan tisztelet. Ezt kínáljuk csütörtök este. Ünnepeljük együtt Bodor Tibor 100. születésnapját és a töretlen népszerűségnek örvendő hangoskönyvtár megalapításának 60. évfordulóját, amely 2018 óta viseli Bodor Tibor nevét!