A május beköszöntésének és a járványhelyzet javulásának köszönhetően sokakban érik meg a kimozdulás gondolata, illetve a várva várt kiruccanás dokumentálásának igénye.

Hogyan tudunk ezekből a videókból hanganyagot készíteni? Pénteken az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai műsorában, a Gépházban, erre nyújtunk alternatívát.

A műsor elmaradhatatlan része, hogy válaszolunk a két adás között beérkezett kérdésekre, de utána rögtön terítékre kerül a Format Factory nevet viselő ingyenes számítógépes alkalmazás.

Ez a program többek között kiválóan használható arra a célra, hogy videós formátumokban tárolt filmjeinkből hangfájlt készítsünk, például MP3 formátumba. Azok a felhasználók, akiknek nincs szükségük a képi anyagra, igen sokat nyerhetnek ezzel az eljárással. A videóból készített hanganyag sokkal kisebb helyet foglal el az adathordozókon, és mindenféle és -fajta hanglejátszó eszközön hallgathatóvá válik. Ráadásul mobilkészülékek esetén is előnyös ezt a formátumot tárolni, mert a telefon akkumulátorát is sokkal jobban kíméljük vele.
Adásunkból minden érdeklődő megismerheti a Format Factory telepítését, beállítását és használatát!

Mikor? 2021. május 7-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u 

Rauch Róbert
műsorvezető