A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségével (MVGYOSZ) és a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületével (LÁSS) együttműködve új segítő szolgáltatást indít a Decathlon áruházlánc vak és gyengénlátó vásárlói részére.

A VásárLÁSS nevű szolgáltatás keretében 2021. április 7-től a sportáruház minden magyarországi üzletében segítséget kapnak a látássérült vásárlók. Az ingyenes szolgáltatás az üzlet bejáratától a vásárlás teljes folyamatán át, egészen a távozásig biztosít egyéni igényeknek megfelelő segítséget a vak és gyengénlátó vásárlók számára, ideértve a termékek megkeresését, kiválasztását, árának, jellemzőinek ismertetését, ki- és felpróbálását, valamint kifizetését is.

Az áruházak munkatársai nem csupán a termékek ismeretével és az üzlet elrendezésével kapcsolatos tudásuk révén nyújtanak segítséget. Többségük egyes sportágakban is jártas, nemritkán maguk is amatőr vagy profi sportolók, így a vásárlók nemcsak gyors, hanem szakavatott segítséget és hasznos tanácsokat is kaphatnak a termékek kiválasztásához.

A VásárLÁSS szolgáltatás igénybevételéhez előzetes időpont-egyeztetés szükséges a Decathlon ügyfélszolgálatán.

Az áruházi segítségnyújtással kapcsolatos további információk itt érhetőek el:

https://www.decathlon.hu/vasarlass.html

A Decathlon társadalmi felelősségvállalási programja keretében számos módon támogatja a különféle fogyatékossággal élő személyek inklúzióját, legyen szó akár a vásárlásban való segítségnyújtásról, akár foglalkoztatásukról, akár integratív sportprogramok szervezéséről. Az áruházlánc ezen tevékenységeiről itt találhatók további információk: https://www.decathlon.hu/tarsadalmi-szerepvallalas.html

Németh Orsolya
szakmai vezető