A Városliget ZRT. tájékoztatása szerint a városligeti Vakok Kertjének megközelítése ideiglenesen új útvonalon lehetséges. A park infrastrukturális kivitelezési munkálatai miatt 2019. október 22. kedd 7:00-tól lezárják a Lev Tolsztoj sétányt a Hermina-Ajtósi kereszteződés és a Városligeti krt. közötti szakaszon. A lezárt részen a bontási és építési munkák várhatóan 2019. november végéig tartanak majd. Az érintett útszakasz helyett aszfalttal ellátott, szilárd burkolatú terelőúton lesz elérhető a Vakok Kertje a munkálatok ideje alatt.

A Hermina út-Ajtósi Dürer sor kereszteződésén áthaladva a liget sarkánál az eddigi útvonalhoz képest balra kerülve a liget mellett kell haladni, az Ajtósival párhuzamosan a járdán, a 74-es troli Vakok Intézete megállójának irányába. Itt a jobb oldalon fűszegélyt követve a megálló magasságában jobb oldalon van az elágazás, ami a kerülést biztosítja. Ez az út a városligeti körút azon szakaszához vezet, ahol a Vakok Kertje felé vezető úton az eredeti átkelő is van. Itt 10 óra (kicsit balra) irányba való kanyarodás után visszatérünk az eredeti útvonalra, a Lev Tolsztoj sétányra.

Munkatársaink október 21-én bejárják a helyszínt és szükség esetén részletesebb hangostérképet készítenek az ideiglenes útvonalról, melyet szintén közzéteszünk a hírlevélben és az MVGYOSZ honlapján.

Addig is kérünk mindenkit, hogy a fent említett környéken óvatosan, fokozott körültekintéssel közlekedjen!

dr. Nagy Sándor

elnök