A fehérbot napja alkalmából örömmel jelentjük be, hogy mostantól a korábbinál is kedvezőbb áron kapható a BlindShell Classic magyarul beszélő nyomógombos mobiltelefon. Az MVGYOSZ a készülék árának egyharmadával támogatja a látássérült felhasználókat.

 

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) elnökségének döntése alapján a szövetség tagegyesületeinek látássérült tagjai mostantól jelentős ártámogatással vásárolhatják meg a BlindShell Classic magyarul beszélő nyomógombos okostelefont. A készülék egyébként is kedvező, 99.000 Ft-os árát a szövetség az adó 1%-os támogatások felhasználásával tovább csökkenti, így a végfelhasználók az eszközt mostantól 66.000 Ft-ért szerezhetik be a szövetség segédeszközboltjában.

Az ártámogatást azok a vak vagy gyengénlátó személyek vehetik igénybe, akik az MVGYOSZ valamelyik tagegyesületénél tagsági jogviszonnyal rendelkeznek, mely a vásárlás időpontjában érvényes. Egy látássérült vásárló egy alkalommal, egy darab készülék megvásárlásához veheti igénybe a támogatást. A kedvezmény nem vonatkozik a tagegyesületekre és egyéb közületekre, azt kizárólag látássérült magánszemélyeknek biztosítja a szövetség.

Azoknak sem lehet okuk az elégedetlenségre, akik már korábban megvásárolták a BlindShellt, ugyanis ők szintén igényelhetik az ártámogatást. Ehhez egy elektronikus kérelmet kell benyújtaniuk az MVGYOSZ ügyfélszolgálatán, mely tartalmazza személyes adataikat, azaz nevüket, lakcímüket, bankszámlaszámukat, valamint MVGYOSZ törzsszámukat a megyekóddal együtt. A kérelemhez mellékelni kell továbbá a vásárlásról szóló számla szkennelt példányát.

A kérelmek benyújtására 2020. november 30-áig van lehetőség. A támogatásokat az MVGYOSZ legkésőbb 2020. december 18-áig banki átutalással fizeti ki.

Figyelem: az ártámogatás az MVGYOSZ webáruházán keresztül történő vásárlás esetén nem vehető igénybe, azonban az árkedvezmény utólagos megtérítését ebben az esetben is lehet kérelmezni a fent leírtak szerint. Ezekre az esetekre a november 30-ai határidő nem vonatkozik.

A kedvezmény a BlindShell megvásárlásához mostantól bármikor igénybe vehető, az ajánlat visszavonásig érvényes.

dr. Nagyné Berke Mónika

szolgáltatásvezető