A vezetőség döntött a gazdasági és a szakmai vezető kinevezéséről, elfogadta az idei költségvetést, valamint változatlan formában és áron kiadja az MVGYOSZ sajtótermékeit.

 

A július végi küldöttgyűlésen bizalmat kapó tagokból álló új elnökség 2020. szeptember 2-án tartotta meg első ülését, melyen sor került az MVGYOSZ alelnökének megválasztására. A tisztséget az új ciklusban dr. Ozvári-Lukács Ádám tölti be, a döntést – dr. Nagy Sándor elnök javaslata alapján – a testület egyhangúlag hozta meg. Ezt követően az elnök, a gazdasági vezető és a szakmai vezető számolt be munkájáról, amit az utolsó elnökségi ülés óta végzett. A vezetőség mindhárom beszámolót elfogadta.

Dr. Nagy Sándor javaslatára az elnökség újabb 5 évre dr. Verdes Zsuzsannát nevezte ki gazdasági vezetővé, Németh Orsolyát pedig – ugyancsak 5 év időtartamra – szakmai vezetővé.

Angyal Gábor korábbi szakmai vezető megköszönte az eddigi bizalmat, támogatást, és jó munkát kívánva az új vezetésnek elköszönt a szövetségtől.

Ezt követően az elnök kérésének megfelelően dr. Verdes Zsuzsanna rövid tájékoztatást adott az MVGYOSZ gazdasági és humánerőforrás helyzetéről. Jelenleg 63 alkalmazottja van a szövetségnek, akiknek több mint fele megváltozott munkaképességű, zömében látássérült munkavállaló. A szervezetnek nincsenek likviditási gondjai, valamennyi szolgáltatás, projekt és feladat finanszírozása biztosított.

A vezetőség ezután elfogadta a szövetség dr. Nagy Sándor által benyújtott idei költségvetését, amely – ha minden a tervek szerint alakul – mintegy 6 millió forint plusz bevétellel számol.

Az elnök javaslatára az EET kétszer fog ülést tartani az idén, a tanácskozások a koronavírus-járvány alakulásától függően online vagy személyes részvétellel zajlanak majd. Témajavaslatként felmerült az egységes szemléletformálás és akadálymentesítés rendszerének kidolgozása, valamint az egyesületek által benyújtott költségvetési pályázatokhoz kapcsolódó pontrendszer ismételt tárgyalása.

Angyal Gábor beszámolója alapján lezárult az Őrszem projekt. A hozzá fűzött reményeket nem váltotta be a kezdeményezés.

Az elnökség döntése értelmében az MVGYOSZ 2021-ben mindegyik sajtótermékét továbbra is megjelenteti (VV sík, Braille, elektronikus és hangos, valamint RTV Braille). Az előfizetési díjak nem változnak egyik termékforma esetében sem.

Sztakó Krisztina