Az MVGYOSZ segédeszközboltjában és webáruházában újra megvásárolható az a praktikus, zsebben hordható kisméretű távirányító, amely a hangjelzést adó közlekedési lámpák aktiválásához nyújt segítséget a látássérült közlekedőknek.

A négygombos, közlekedést segítő távirányítón lévő bármelyik gomb megnyomásával aktiválhatók a hangos tájékoztató berendezéssel felszerelt gyalogos átkelőhelyeknél lévő lámpák, valamint lekérdezhetők a FUTÁR (Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszer) projekt keretében telepített FUTÁR-kijelzőkön megjelenő információk is.

További előnye a készüléknek, hogy a metró területén található mozgólépcsők ATS rendszerét is ezzel tudjuk aktiválni. Ezzel a rendszerrel, mely hangjelzést ad, azt tudhatjuk meg, hogy éppen melyik mozgólépcső üzemel, és hogy melyik távolodik tőlünk. Az utasok a jelzőlámpák hangjelzésének bekapcsolására szolgáló távirányítóval aktiválhatják a hangjelzést, amely a megfelelő irányba haladó mozgólépcső felé orientálja őket.

A távirányítóra szerelt karabinerének köszönhetően a biztonságos közlekedést támogató eszközt táskára, övtartóra is fel tudjuk akasztani, így a zsebünkben sem kell keresgetni, amikor éppen használni szeretnénk.

A hangjelzést adó közlekedési lámpákhoz kapcsolódó távirányító tagi kedvezményes ára bruttó 1585 Ft.

A készülék behangolását az MVGYOSZ munkatársai az értékesítést megelőzően elvégzik. A termék online is megvásárolható az MVGYOSZ webáruházában (link alá), a működést biztosító elem cseréje esetén a Segédeszközszerviz szolgáltatást biztosító munkatársak nyújtanak segítséget.

Mindezek mellett a távirányító az MVGYOSZ-hoz érkező látássérült vendégek eligazodását is támogatja, sípoló hang jelzi a földszinti bejáratot és segédeszközbolt ajtaját.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető