A húsvéti ünnepek alatt újabb négy alkalmazás lesz elérhető a BlindShell Classic 2-es felhasználók részére.

Az MVGYOSZ által honosított, közkedvelt BlindShell Classic 2-es készülék újabb kényelmi funkciókkal bővül napokon belül. A fejlesztő – a korábbiaknak megfelelően – minden ünnep alkalmával kedveskedik a telefon felhasználói részére új alkalmazások megjelentetésével vagy szoftverfrissítéssel, olykor árkedvezménnyel. Pár hete újabb 6 alkalmazással bővült a kínálat – a Covid-útlevél, a Gitárhangoló, a Metronóm, a Podcast lejátszó, a Simon és a Wumpus játékok után pedig hamarosan az alábbi 4 alkalmazás lesz elérhető: Dokumentumolvasó, Lépésszámláló, Videókamera és Videólejátszó.

Dokumentumolvasó
Az alkalmazás lehetővé teszi a leggyakrabban használt formátumú dokumentumok – PDF, Microsoft Word, PowerPoint, rtf és txt fájlok – olvasását. Az alkalmazásban a BlindShell internetböngésző alkalmazásához hasonlóan lehetőség van a dokumentumok folyamatos felolvastatására, de magán a szövegen belül is lehet navigálni és keresni. A dokumentumok közvetlenül a böngészőből is felolvastathatóak az alkalmazással, de harmadik féltől származó alkalmazásokon keresztül (pl. WhatsApp, Messenger, stb.), vagy e-mail mellékleteként érkezett dokumentumok olvasása is lehetséges. Az alkalmazás természetesen a telefon belső memóriájában vagy SD-kártyán tárolt dokumentumokat is kezeli.

Lépésszámláló
A Lépésszámláló a napi aktivitás (megtett lépések száma, távolság, mozgással töltött idő és az elégetett kalóriák) nyomon követését lehetővé tevő alkalmazás. Megtekinthetők benne az előzmények és napi aktivitási statisztikák is. Amikor az alkalmazás be van kapcsolva, a háttérben automatikusan számolja a nap folyamán megtett lépéseket.

Videókamera
Az alkalmazás lehetővé teszi videófájlok rögzítését a készülék kamerájával. A felvételek megoszthatók e-mailben vagy egyéb alkalmazások használatával.

Videólejátszó
A Videólejátszó a készülék kamerájával rögzített, böngészőből letöltött, e-mail mellékleteként és egyéb alkalmazásokon keresztül érkezett videófájlok lejátszására szolgáló alkalmazás, mely támogatja a szokványos videóformátumokat: MP4, AVI, MKV, WMV. A felhasználó választhat, hogy a videókat fekvő vagy álló tájolással kívánja-e megtekinteni, de lehetőség van csak a videó hangfájljának lejátszására is.

A BlindShell Classic 2-es készülék továbbra is megvásárolható az MVGYOSZ segédeszközboltjában vagy a bolt.mvgyosz.hu címen elérhető webáruházban.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető