Az MVGYOSZ taglekérdező felületén könnyen ellenőrizhetjük, hogy rendben vannak-e az adataink a tagnyilvántartó rendszerben.

Az MVGYOSZ online szolgáltatásait azon látássérült személyek tudják ingyenesen igénybe venni, akik érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkeznek valamely tagegyesületnél. Az online hangoskönyvek hallgatásának és a webáruházban történő kedvezményes vásárlásnak előfeltétele, hogy rendezve legyen az éves tagdíj annál az egyesületnél, ahol a felhasználó tag. Egyedül a Távszem használatához nem szükséges az érvényes tagsági jogviszony, ezt a szolgáltatást minden látássérült személy ingyenesen használhatja.

Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a felhasználók gyakran az MVGYOSZ ügyfélszolgálatát keresték fel elsőként, ha az online szolgáltatásokat nem tudták elérni. A probléma oka azonban többnyire az volt, hogy az egyesületnél adminisztrációs hiba történt, azaz nem rögzítették a tagsági díj befizetésének a tényét. Ennek következtében a rendszer nem tekintette érvényesnek a felhasználó tagsági jogviszonyát, és ezért nem tette lehetővé a szolgáltatások használatát.

Az ügyfélszolgálati munkatársak a taglekérdező felületen látják azt, hogy az adott személy mely egyesületnél tag, valamint azt is, hogy érvényes-e a tagsági jogviszonya, egyéb adatot azonban nem közöl a rendszer. Az említett problémák megelőzése érdekében az MVGYOSZ vezetése úgy döntött, hogy a taglekérdező átdolgozott felületét – megfelelve az adatvédelmi előírásoknak – elérhetővé teszi a tagság részére is. Az e-mail cím vagy a törzsszám megadásával lehet lekérdezni az adatokat, melyeket a rendszer a tagnyilvántartóban rögzített e-mail címre küld meg. Ezzel a biztonsági megoldással nem fér hozzá más az adatainkhoz, hiszen a saját e-mail címünkre küldi meg a rendszer a lekért adatokat.

A taglekérdező felület elérhető az mvgyosz.hu / Bodor Tibor hangoskönyvtár menü alatt, illetve a tavszem.hu / regisztráció, valamint a hangoskonyvtar.mvgyosz.hu oldalon.

Bízunk benne, hogy ezzel az új szolgáltatással még gördülékenyebbé tettük az MVGYOSZ online szolgáltatásainak a használatát!

Dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető