Az MVGYOSZ Mali Attila közreműködésével 2020-ban indította útjára a Távszem felhasználók részére az iBlind Facebook-csoportot, amely februártól új szolgáltatással bővül.

Az iBlind zárt Facebook-csoportot először azon Távszem felhasználók részére hozta létre a szövetség Mali Attila mentor ötlete alapján, akik a Távszem projektben készüléket kaptak. A csoport célja az, hogy rendszeresen olyan oktatóvideókat tegyen közzé a látássérült csoporttagok részére, amelyek segítik az iOS rendszerű készülékek használatát, és bemutatják az MVGYOSZ által fejlesztett alkalmazásokat.

A 2020 májusi indulás óta több mint 60 oktatóvideó készült el. A csoport tagságát 2021-ben bővítettük, így azon felhasználók is tudnak csatlakozni a zárt Facebook-csoporthoz, akik ugyan nem kaptak telefont, de Távszem felhasználók saját készülékkel. Az oktatóvideókon túl a csoporttagok rendszeresen kértek segítséget, tanácsot írásban a mentortól, vagy akár egymástól is. Erre az igényre reagálva februártól útjára indítjuk az iBlind csoport 393 felhasználójának a legújabb szolgáltatást: minden hónap első péntekén 11:00 és 12:00 óra között a Facetime alkalmazáson keresztül személyesen is lehet segítséget kérni Mali Attila mentortól.

Bízunk benne, hogy az első alkalommal február 4-én elérhető szolgáltatás sok felhasználó segítségére lesz!

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető