A MÁV égisze alatt kezdte meg működését az EMMA névre hallgató platform, amely lehetővé teszi utazásaink megtervezését az egész országon belül, rengeteg tömegközlekedési társaságot felvonultatva.

Alig néhány nappal ezelőtt indult el tesztüzemben az EMMA nevet viselő portál, amelyet ugyan a MÁV üzemeltet, szolgáltatásai mégis jóval túlmutatnak a vasúti közlekedésen. Az EMMA használatával megtervezhetjük belföldi utazásainkat országos, regionális és helyi tömegközlekedési társaságok járműveivel, a szolgáltatás ráadásul azt ígéri, adatait nem kizárólag az előre megírt menetrendekből gyűjti, hanem valós időben tájékoztat a különböző járatok indulásáról, érkezéséről, esetleges késéséről. Az utazástervezéshez meg kell adnunk kiinduló és célállhelyünket, amelyek nem kizárólag közterületek lehetnek, hanem például megálló és állomásnevek is. A weboldal általában több alternatívát kínál egy adott helyre történő eljutáshoz, az előnézetben megtekinthető, milyen járművekkel, hány átszállással és mennyi idő alatt közelíthető meg egy adott objektum, a kívánt útvonalat pedig részleteiben is megtekinthetjük.

A Gépház ma esti adásában megmutatjuk a tesztüzemben működő weboldal felületét, kezelési módját, és természetesen a gyakorlatban is kipróbáljuk, mire képes: útvonalakat tervezünk városon belül és országosan is, továbbá annak is utánajárunk, hogy a szolgáltatás valóban megmutatja-e a késésben lévő járatokat.

Megint egy igazi újdonsággal várja Önt is az MVGYOSZ és a Net-Média Alapítvány informatikai magazinműsora, a Gépház!

Mikor? 2024. június 14-én, pénteken 20:00 órától. Ismétlés vasárnap 13:00 órakor.
Hol? Az online hallgatható Hobby Rádióban, melyet a www.hobbyradio.hu weboldalon érhetnek el.
A hallgatás linkje: www.hobbyradio.hu/play
Winamp-ba vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás:
http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Rauch Róbert
műsorvezető