Az MVGYOSZ által több éve biztosított ingyenes jogi tanácsadás új időpontban vehető igénybe személyesen.

A jogi ügyeket a legtöbb laikus ember igen bonyolultnak, sőt ijesztőnek találja. Látássérültként különösen nehéz az eligazodás a jogszabályok útvesztőiben, egyrészt mert a dokumentumokhoz való hozzáférés korlátozott lehet, másrészt mert a fogyatékossággal élő emberekkel kapcsolatban számos speciális jogszabály és előírás van életben.

Gyakran bonyolultak az egyenlő hozzáféréshez, a fogyatékosság okozta nehéz élethelyzeteket megoldani segítő támogatásokhoz, a hátrányok kompenzálására hivatott ellátásokhoz való hozzájutás folyamatai is. A vak és gyengénlátó emberek számos nehézségbe ütközhetnek tanulmányaik végzése, munkavállalás, peres ügyek, banki ügyintézés vagy ingatlanvásárlás során a jogszabályok nem ismerete vagy nem megfelelő értelmezése miatt. A fogyatékosságból adódóan gyakran éri hátrányos megkülönböztetés a vak és gyengénlátó személyeket, melynek jogi úton történő kezelése szintén szaksegítséget igényel.

Mindezen nehézségek leküzdése érdekében látássérült magánszemélyek számára nyújt jogi tanácsadást dr. Stefán Sándor, az MVGYOSZ munkatársa.
A szolgáltatás a peres képviseletet nem foglalja magában.

Mikor és hol vehető igénybe a szolgáltatás?
Személyesen minden hét csütörtökön 9:30 és 17:30 óra között Budapesten, a Thököly út 105. szám alatt.

A hét többi napján telefonon és e-mailben várjuk a megkereséseket.

Kérjük, hogy személyes jogi tanácsadáshoz kérjen időpontot az MVGYOSZ elérhetőségeinek egyikén.

dr. Nagyné Berke Mónika
szolgáltatásvezető