Csaknem harmincan vettek részt az áprilisban meghirdetett Hangról hangra – retró kvízen. A feladványok archív hangfelvételek segítségével, heti rendszerességgel idézték fel a látássérült előadók, alkotók közreműködésével megvalósuló programok szívmelengető pillanatait, az MVGYOSZ emlékezetes eseményeit, személyiségeit.

Az eredetileg tíz hétre meghirdetett versengés végül 11 hetessé nőtte ki magát, s bizony volt olyan feladvány, amit többször kellett meghallgatni ahhoz, hogy a helyes választ megtalálják a játék résztvevői, mivel itt-ott a kérdésbe egy kis csavar is bekerült.

Kerestünk többek között előadót, közismert telefonközpontost, népszerű együttest, belehallgathattunk a kilencvenes évek műveltségi vetélkedőjébe, megidéztünk könyvbemutatót és jubileumi eseményt.

Azok, akik az elhangzó tizenegy feladványból tízet sikerrel megoldottak, 10.000 forintos vásárlási utalványt nyertek, melyet az MVGYOSZ Segédeszközboltjában 2021. december 31-ig vásárolhatnak le.

A játékban elhangzó archív hangfelvételekhez kapcsolódó kérdések az alábbiak voltak (a kérdések mellett a helyes válaszok olvashatóak):

1. Ki az előadó? – Erhartné dr. Molnár Katalin
2. Ki volt a telefonközpontos – Rózsa Dezső
3. Mi volt az együttes neve? – Kedd Band
4. Mi volt a játék címe? – Hogy súlya legyen a szónak
5. Ki énekel? – Kisnémedi Varga Pál
6. Ki a költő? – Miks Mária (könyvbemutató 1999-ben)
7. Ki az előadó? – Weszely Ernő
8. Kik a nyolc kéz „gazdái”? Kik játszották a négykezest az adott felvételen? – Németh Tamás, Lakatos Tamás, Farkas Mátyás és Varró Attila
9. Melyik évben ünnepelte a Homérosz Kórus 50 éves jubileumát? – 1978-ban
10. Kik az előadók? – Erhartné dr. Molnár Katalin és Kocsárdi Sándor
11. Ki szavalja Gábor József versét? – dr. Bódi István

A nyertesek névsora:
Árvay Mária
Babics Zsuzsanna
Bereczk Istvánné Bihari Erzsébet
Czagány László
Deme János
Gergye Imre
Lakó Sándor
Móczár Ferencné
Reiderné Horváth Izabella
Suhajda István
Varga Pál

Minden nyertesnek szívből gratulálunk!

A nyeremények átvételével kapcsolatban hamarosan mindenkivel egyeztetünk. Köszönjük minden, a kvízjátékba bekapcsolódó versenyzőnek, hogy részt vett a múltidéző megmérettetésen. Azok a játékos kedvű olvasók, akik most nem nyertek, ne csüggedjenek, az év hátralévő részében – más témában – még hirdet kvízjátékokat az MVGYOSZ.

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs