Ismét kutatásban való részvételre hívjuk látássérült olvasóinkat, a téma ezúttal a televízióműsorok audionarrációja. Az online kérdőív kitöltői között értékes nyeremények is gazdára találnak.

Az MVGYOSZ még 2021-ben fordult megkereséssel a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz (NMHH) a televízióműsorok audionarrációjával kapcsolatos problémák jelzésével és jogszabálymódosítási javaslatokkal. Vélhetően ez a kapcsolatfelvétel is közrejátszott abban, hogy a hatóság az év végén online kutatást rendelt meg a témában. Kérünk ezért minden látássérült személyt, aki szívesen használja vagy használná a televízióműsorokhoz kapcsolódó audionarrációs szolgáltatást, mondja el véleményét és tapasztalatait a kérdőív kitöltésével!

A Psyma Hungary Közvéleménykutató Intézet által végzett kutatás elsődleges célja, hogy a látássérült személyek bevonásával és véleményük megismerésével az audionarrációs szolgáltatások kínálata és minősége minél jobban igazodjon az érintett személyek igényeihez és elvárásaihoz. A válaszokat 18 éven felüli vak, aliglátó és gyengénlátó személyektől várják.

A kutatás online kérdőíve az alábbi linkre kattintva tölthető ki:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdtNzKUX0QKs7JcQ_4Mu_0P9_zA57wAVJzkheu-XAYf_KU-Rg/viewform?usp=sf_link

A kérdőív kitöltése képernyőolvasó szoftverrel akadálymentes. Az online kérdőív 33 kérdést tartalmaz, minden oldalon egy kérdés található. A kérdésre adott választ követően a következő kérdésre a KÖVETKEZŐ gomb megnyomásával lehet továbblépni, az utolsó oldalon pedig a KÜLDÉS gomb megnyomásával lehet a kérdőívet lezárni. A kitöltés nagyjából 20 percet vesz igénybe.

A Psyma Hungary a válaszokat  összesítve, statisztikai jelleggel, anonim módon dolgozza fel, és a gyűjtött információkat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

A kérdőív kitöltésének határideje 2022. február 27. vasárnap 23 óra 59 perc.

A felmérést végző közvéleménykutató cég munkatársai a kutatás keretében a résztvevők körében kisorsolnak 5 darab nyereményt: egy 15.000, egy 10.000 és 3 darab 5.000 forint értékű vásárlási utalványt. A sorsolásra a kutatás befejezése után, 2022. február 28-án kerül sor. A nyerteseket e-mailben fogják kiértesíteni.

Előre is köszönjük közreműködését!