Az év első hónapjai sem teltek médiamegjelenések nélkül, talán a tavasz közeledtét is jelzi, hogy a komoly érdekképviseleti és szolgáltatásszervezéssel kapcsolatos témák mellett a mindennapok örömei: a szeretet, a szerelem, a házasság, a humor vagy éppen egy szép vers is szóba került a nyilatkozatok alkalmával. Nézze, hallgassa, olvassa vissza, ha lemaradt róluk!

Hol? Magyar Narancs
Mikor? 2023. 01. 26.

A tavaly októberben A fény az időben címmel megjelent antológia a vak és gyengénlátó költők és írók műveit gyűjtötte össze, melyet az MVGYOSZ a fehérbot napi ünnepségén mutatott be az esemény résztvevőinek. A kötetről és még sok egyébről beszélgetett a Magyar Narancs munkatársa, Bolla Ágnes dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel. Az interjú a folyóirat irodalmi rovatában, a Sorközben olvasható!
Link

Hol? M1, Esély
Mikor? 2023. 02. 11

A régió legjobban felszerelt kisállatklinikáján gyógyulhatnak a jövőben a vakvezetőkutyák. Az Esély magazin február 11-i adásában többek között az Állatorvostudományi Egyetem karitatív célú felajánlásáról is szó volt az M1-es csatornán. Az összeállítás a 10. percnél indul.
Link

Hol? M5, Multiverzum
Mikor 2023. 02. 12.

A Multiverzum ismeretterjesztő magazin február 12-i adása teljes egészében a látássérült emberek mindennapjairól szólt. Az önálló életvitelt támogató szolgáltatásokról dr. Nagyné Berke Mónika, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetője beszélt, de a műsor nézői azt is megtudhatták az őt követő riportokból, hogy:
– mi történik az elemi rehabilitáció során,
– mi az az atomol, és hogyan segíti a vak diákok kémia ismereteinek elmélyítését,
– hogyan lesz egy kölyökből vakvezetőkutya,
– milyen felajánlást tett az Állatorvostudományi Egyetem,
– valamint, hogy mire kell figyelni egy csörgőlabda edzés során.
Link

Hol? Duna Tv, Ridikül
Mikor? 2023. 02. 14.

A Ridikül magazin Valentin-napi és a Házasság hetéhez kapcsolódó adásában az „akadálymentes” házasság volt a téma. A hétköznapok örömeiről és kihívásairól Dióssy Klári műsorvezető többek között dr. Nagy Sándort, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnökét és feleségét dr. Nagyné Berke Mónikát, az MVGYOSZ szolgáltatásvezetőjét, továbbá Oláh Sándort, a Budapesti Művelődési Központ osztályvezetőjét és hitvesét Oláh-Koppány Andrea újságírót kérdezte.

Link

Hol: Kossuth Rádió
Mikor: 2023. február 13. 10:20

Ugyancsak a házasság hetéhez kapcsolódva járt dr. Nagy Sándor és dr. Nagyné Berke Mónika a Kossuth Rádió stúdiójában február 13-án, ahol beszélgetésen túl egy kis játékra is sor került.
A beszélgetés 10 óra 20 perc 17 másodpercnél kezdődik
Link

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs