Az áprilisi adás óta újabb jelentős változások történtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Hermina úti székházának építési területén. Az érdeklődők az aktualitásokról a Hobby Rádióban elhangzó beszélgetésből tájékozódhatnak június 11-én 19 órától.

Érdekes és izgalmas diskurzusra számíthatnak azok, akik a százéves villa, valamint az 1973-ban átadott melléképület újjászületését hónapról hónapra követik a műsorban.

Falak tűnnek el, sosem látott ajtóra derül fény, hatalmas gödör tátong ott, ahol másfél év múlva az új, 300 fős közösségi termet is magában foglaló szolgáltatóközpont várja majd a látogatókat. Az ismert termek padlóburkolatai helyett hepehupás földbuckák tarkítják a talajt, de a ház egyes részeitől mégsem búcsúzunk, új szerepbe kerülnek a régi műemlék épület egyes elemei.

Összességében elmondható, hogy a hagyomány és a megújulás harmóniája határozza meg az épületegyüttes várva várt újjáépítését.

Mindez természetesen rengeteg egyeztetést, sorozatos bejárást, az előre meghatározott ütemterv betartását feltételezi, s persze azt, hogy az esetleges változásokat az együttműködő felek kellő kompromisszummal kezeljék.

A beruházás aktuális állapotáról Pál Zsolt (Pille) beszélget dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel és Böröczffy István műszaki ellenőrrel a Hobby Rádióban, 2021. június 11-én pénteken 19:00 órától.

Az online hallgatható rádió linkje: www.hobbyradio.hu/play

Winamp-ba, vagy egyéb zenelejátszó alkalmazásba illeszthető hivatkozás: http://www.hobbyradio.hu/hobbyradio.m3u

Hegedűs Katalin
kommunikációs munkatárs